National

Operatiunea “Demetra”: 80 de tone de legume si fructe, distruse. Ce au descoperit autoritatile

Publicat: 14 apr. 2019
1

Peste 80 de tone de legume si fructe provenite din China, Polonia, Serbia, Ungaria, Spania si Grecia au fost distruse in cadrul Operatiunii “Demetra”, anunta ANSVSA.

ANSVSA precizeaza ca au fost verificate 430 de masini si trei depozite, fiind aplicate 31 de sanctiuni in valoare totala de 602.200 de lei, relateaza news.ro.

″Incepand cu data de 11.04.2019, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel national pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele si fructele provenite atat din comertul intracomunitar, cat si din import. Actiunea este parte a operatiunii de control “Demetra”, aflata sub coordonarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competenta toate mijloacele de transport sigilate de catre inspectorii ANAF. Pana la aceasta data au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe si 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sanctiuni in valoare totala de 602.200 de lei”, conform ANSVSA.

Au fost distruse 81,35 tone de legume si fructe: 23 de tone de ceapa uscata din Polonia; 10 tone de morcovi din Ungaria si Serbia; 23,04 tone de mere din Polonia; 200 de kg de usturoi din China; 6,45 tone de cartofi din Polonia; 1,82 tone de ciuperci din Polonia; 6,78 tone de rosii din Spania; 2,2 tone de vinete din Spania; 7,8 tone ardei gras din Spania; 60 de kg de rosii din Grecia.

Dintre neconformitatile sanctionate, ANSVSA mentioneaza: lipsa documentelor sanitare veterinare; iginena necorespunzatoare; lotizare necorespunzatoare (depasirea capacitatii de depozitare); mijloace de transport necorespunzatoare; lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzatoare); lipsa autorizatiei de fuctionare a depozitului de destinatie.

Actiunea de control a ANSVSA se va desfasura pe toata durata operatiunii „Demetra”.
Comentarii
  • Hihi,cineva nu mai doarme de ciuda. Hot dogaria, aut, pizzeria pe butuci, beraria din copou, zece ani de la rapos, nici cu crasma din palas nu o duce mai gigea, basca dosarele pe la trebunal cu amicu Roaba. Nasol, la anii astia.

Adauga un comentariu