International

Operaţiunile de căutare, reluate în Insula Albă din Noua Zeelandă

Publicat: 13 dec. 2019

Corpurile fără suflare a şase din cele opt persoane date dispărute în „Insula Morţii” din Noua Zeelandă au fost recuperate de echipajele de salvare. Misiunea salvatorilor a fost una extrem de dificilă din cauză că zona era acoperită de un strat gros de cenușă. Cele două persoane din urmă sunt în continuare date dispărute.

Operațiunea de recuperare de pe Insula Albă s-a desfăşurat în ciuda riscului unei alte erupții vulcanice. Militarii au fost îngrijoraţi şi cu teamă cât timp s-au aflat în zonă.

„Suntem conştienţi că procedurile de căutare vor continua pe insulă și vom lucra împreună cu poliția din Noua Zeelandă și primim ajutorul lor în continuare. Aș vrea să vă aduc la cunoștință că am recuperat și am readus 6 persoane decedate din infern.”, spune John Tims, comandantul Serviciului Național de Operațiuni.

Un bărbat a fost noroc să supravieţuiască ca prin minune tragediei. Acesta se urcase pe o barcă în momentul în care a erupt vulcanul din Insula Alba. Își aminteşte cu groază infernul.

Vulcanul, o destinație turistică extrem de populară pentru excursii zilnice, a erupt luni, arucand cenușă și nori de fum în împrejurimi. În momentul erupţiei, pe insulă se aflau 47 de persoane,loading...

Adauga un comentariu