News Flash:

Oportunitati de afaceri pentru tarani

9 Octombrie 2008
1098 Vizualizari | 0 Comentarii
Oportunitati de afaceri pentru tarani
• In urma campaniei de informare pentru persoanele din rural in vederea dezvoltarii unei afaceri, circa 300 de persoane si-au manifestat intetia de implicare in afaceri • "In cadrul acestei campanii, au fost informate 1.200 de persoane, dintre care 300 dintre participanti si-au manifestat intentia de implicare in afaceri. Acestora li s-au aplicat chestionare in scopul evaluarii potentialului antreprenorial. In urma interpretarii chestionarelor, 72 de persoane vor beneficia gratuit de un program intensiv de instruire. Cursurile, grupate in trei serii de cate 24 de persoane, se vor derula in perioada 20 octombrie - 15 noiembrie si vor aborda probleme din mediul afacerilor", a declarat Adriana Vasile, presedinte Asociatia Consensual
In urma campaniei de informare pentru persoanele din rural in vederea dezvoltarii unei afaceri, circa 300 de persoane si-au manifestat intetia de implicare in afaceri. In perioada iunie-septembrie 2008, "Caravana ideilor", campanie informala pentru promovarea antreprenoriatului din mediul rural, a poposit in 24 de localitati din judetele Vaslui, Botosani si Iasi. Astfel, o echipa de specialisti formata din reprezentanti ai Asociatiei Indeco si ai Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie (OTIMMC) Iasi a oferit persoanelor interesate informatii despre avantajele si dezavantajele antreprenoriatului in mediul rural, surse de finatare, programe de consiliere si sprijin pentru persoanele din mediul rural care doresc sa initieze o afacere, programe de asistenta si marketing, precum si programe de finantare si sprijin pentru tineri. "In cadrul acestei campanii, au fost informate 1.200 de persoane, dintre care 300 dintre participanti si-au manifestat intentia de implicare in afaceri. Acestora li s-au aplicat chestionare in scopul evaluarii potentialului antreprenorial. In urma interpretarii chestionarelor, 72 de persoane vor beneficia gratuit de un program intensiv de instruire. Cursurile, grupate in trei serii de cate 24 de persoane, se vor derula in perioada 20 octombrie - 15 noiembrie si vor aborda probleme din mediul afacerilor. Aspectele abordate vor tine de probleme precum planul de afaceri, marketingul afacerii, tehnica vanzarilor, managementul afacerii, elemente financiar-contabile si de legislatia afacerilor, cadrul legal de functionare al unei afaceri si surse de finantare. Absolventii programului de formare ce prezinta intentie antreprenoriala imediata, vor beneficia, la cerere, de consiliere si asistenta directa pentru punerea in practica a ideii de afaceri", a declarat Adriana Vasile, presedinte Asociatia Consensual. Dintre cei 300 de participanti interesati sa-si dezvolte o afacere, 43 la suta vor sa-si indrepte atentia spre alimentatia publica, 37 la suta spre comert si 6 la suta spre agricultura, respectiv cresterea animalelor, prelucrarea produselor de origine animala si pomicultura. De asemenea, 98 la suta dintre acestia considera ca pentru a initia o afacere este nevoie numai de bani, 91 la suta recunosc faptul ca nu stiu sa intocmeasca un plan de afaceri, iar 87 la suta nu cunosc legislatia specifica domeniului in care vor sa isi initieze afacerea. De asemenea, cei mai putini, respectiv 6 la suta, ar accepta ideea cofinantarii in bani a afacerii din resurse proprii, iar cei mai multi ar incepe o afacere doar daca ar primi un avans prin accesarea unui program. Campania de informare s-a desfasurat in opt localitati din judetul Iasi, precum Butea, Popricani, Ion Neculce, Belcesti, Ruginoasa, Strunga, Barnova si Probota.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2950 (s) | 25 queries | Mysql time :0.186461 (s)