Local

Opozitia trimite catre municipalitate noi acuzatii de coruptie

Publicat: 16 feb. 2014
1

@ Primarul Gheorghe Nichita a intrat din nou in vizorul procurorilor anticoruptie @ Alte doua obiective, derulate cu fonduri europene au fost luate la ochi de Directia Nationala Anticoruptie, valoarea totala a prejudiciului fiind estimata la cateva zeci de milioane de euro

Primarul Gheorghe Nichita este amenintat din nou cu dosare la Directia Nationala Anticoruptie. Dupa ce procurorii au descins in primarie pentru a verifica modul in care au fost derulate o serie de proiecte europene, se pare ca ancheta se va extinde si mai mult. Conform liderilor opozitiei iesene, procurorii au in vizor alte obiective derulate de municipalitate si care nu au fost facute asa cum ar trebui. Unul tine de Centrala Electrica de Termoficare, pe care primaria vrea sa o retehnologizeze, dar care se afla sub sechestru, si altul ce tine de modul in care s-au derulat lucrarile la celelalte obiective din oras.

Citeste si: OFICIAL. Nichita e in corzi. DNA a blocat proiectele europene ale Primariei

„Toate acestea sunt binevenite, deoarece, pe langa aceste dosare, va mai fi inca o ancheta. Iasul este binecunoscut pentru lucrarile proaste, executate in proiectele de infrastructura stradala. Proasta gestionare a situatiei de la CET, unde avem un prejudiciu, dupa calculele mele, estimat la 163 de milioane de euro, va mai face posibila aparitia unui dosar. Personalul din Primaria municipiului Iasi este innebunit ca va pierde 80 de milioane de euro din bani europeni pentru modernizarea unor instalatii ce nu le mai apartin. CET este in executare silita si va trebui sa vanda acele utilaje”, a precizat Dragomir Tomaseschi, presedintele Forta Civica Iasi. In urma cu cateva zile, DNA Bucuresti a demarat un control la Primaria Iasi. Controlul viza, initial, doar serviciile de consultanta, asigurate in cadrul proiectului ce vizeaza construirea Centrului Tehnologic Regional. Ulterior, procurorul de caz ar fi cerut deschiderea anchetei si la celelalte proiecte, respectiv modernizarea Ciricului, precum si realizarea retelelor de transport din oras.
Adauga un comentariu