Telefoane mobile

OPPO anunta prima camera foto cu functie de stabilizare optica integrata in senzorul de imagine

Publicat: 25 feb. 2016
5

OPPO, un producator OEM cunoscut mai ales in pietele asiatice, anunta un nou tip de camera foto prevazuta cu functie de stabilizare optica (OIS), mult mai compacta decat cele regasite in actuala generatie de dispozitive mobile.

Noul SmartSensor integreaza o versiune ultra-miniaturizata a sistemului de amortizare a vibratiilor, actionand la nivelul pastilei de siliciu ce gazduieste senzorul de imagine.

Mult mai eficient decat metodele traditionale, sistemul micro-mecanic integrat cu senzorul optic reuseste amortizarea vibratiilor pe 3 axe folosind doar o fractiune din necesarul de energie pentru un sistem OIS implementat la nivelul lentilelor.

Nu tocmai nou, sistemul MEMS OIS a mai fost folosit pentru stabilizarea imaginii la unele modele de camere foto, insa niciodata intr-un smartphone.

In afara de reducerea consumului de energie, noul sistem de stabilizare a imaginii MEMS OIS  imbunatateste semnificativ si viteza de reactie, compensarea vibratiilor externe intrand in efect cu o intarziere de aproximativ 15 ms, fata de 50 ms la sistemele traditionale.

Adauga un comentariu