National

Oprah Winfrey si Lady Gaga sunt cele mai puternice personalitati din lume

Publicat: 27 iun. 2013
1

Vedeta si producatoarea de televiziune americana Oprah Winfrey este cea mai puternica personalitate din lume in acest an, fiind urmata de cantareata Lady Gaga. Locul al treilea i-a revenit cineastului Steven Spielberg, potrivit clasamentului anual realizat de revista Forbes, facut public miercuri, transmite AFP.
Sase din primele 10 locuri din acest clasament ce cuprinde 100 de celebritati sunt ocupate de femei. Pe pozitia a patra se afla Beyonce, Madonna pe locul 5, cantareata country Taylor Swift pe locul sase, iar actrita Ellen DeGeneres pe locul al 10-lea.
In acest clasament, ce cuprinde cantareti, actori, vedete de televiziune, sportivi si manechine, sunt luate in calcul, pe langa venituri, si vizibilitatea mediatica – in texte, poze, materiale video, la radio -, prezenta pe retelele sociale cum sunt Twitter, Facebook, YouTube si Google+, dar si, pentru prima data, impactul lor de marketing.
Oprah (59 de ani), regina talk-show-urilor din SUA, care a iesit pe locul 2 anul trecut, si-a zdrobit concurenta. Desi nu a castigat „decat” 77 milioane de dolari intre iunie 2012 si iunie 2013, cu 88 de milioane mai putin ca anul trecut, ea a fost gazda interviului senzational in care fostul ciclist Lance Armstrong a recunoscut ca s-a dopat si, chiar daca nu mai are emisiunea ei cotidiana la televizor, conduce un veritabil imperiu media, din care fac parte canalul Oprah Winfrey Network, revistele „O”, un site, mai multe emisiuni tip talk-show si un canal de radio.
Aflata pe locul doi, Lady Gaga a castigat 80 de milioane, iar ocupantul pozitiei a treia, Steven Spielberg – 100 de milioane, ajutat mai ales de filmul sau „Lincoln”, care a obtinut doua premii Oscar si a avut incasari de 275 milioane de dolari. Madonna revine intre primele locuri dupa doi ani de absenta, datorita veniturilor sale de 125 milioane de dolari. Conform aceluiasi clasament, Angelina Jolie este in acest moment cea mai puternica actrita, ocupand locul 41, cu 33 milioane de dolari. In top isi face intrarea si Jennifer Lawrence (22 de ani), premiata cu Oscar pentru „Silver Linings Playbook”, dar devenita celebra prin „Hunger Games”: aceasta se claseaza pe locul 49, cu 26 milioane de dolari.
Tot intre noii veniti se numara actorii Hugh Jackman (locul 11), Channing Tatum (locul 23) si Emma Stone (locul 84), dar si atletul Usain Bolt (locul 48).
Intre cele mai brutale caderi se numara cea a artistei Jennifer Lopez, care ajunge de pe primul loc anul trecut abia pe locul 12. In acelasi timp, au disparut in mod remarcabil de pe lista cantareata Adele, actorii Brad Pitt si Johnny Depp, actritele Julia Roberts si Reese Witherspoon sau cantaretul Elton John.
In acelasi timp, primul sportiv din clasament este tenismenul elvetian Roger Federer, pe pozitia a opta.
Primele zece locuri si veniturile corespunzatoare, in dolari, sunt, dupa cum urmeaza: 1) Oprah Winfrey – 77 milioane, 2) Lady Gaga – 80 milioane, 3) Steven Spielberg – 100 milioane, 4) Beyoncé Knowles – 53 milioane, 5) Madonna – 125 milioane, 6) Taylor Swift – 55 milioane, 7) Bon Jovi – 79 milioane, 8) Roger Federer – 71 milioane, 9) Justin Bieber – 58 milioane, 10) Ellen DeGeneres – 56 milioane.

Adauga un comentariu