National

Oprescu va candida din nou independent

Publicat: 31 mart. 2011
1

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri, raspunzând unei întrebari, ca va candida la urmatoarele alegeri tot ca independent, însa, daca va fi sustinut de unele partide, le va multumi. Întrebat daca ia în calcul o candidatura sub sigla USL, Oprescu a raspuns: „Nu am discutat nici o posibila sustinere. Ei (liderii PSD si PNL – n.r.) si-au exprimat pozitia la timpul cuvenit, eu am iesit si am spus ca sunt onorat. (…) Am fost acuzat, de-a lungul timpului, ca as fi facut blat cu unii sau cu altii. Eu nu am facut blat decât cu bucurestenii si în nici un caz nu îmi voi schimba orientarea. Voi participa ca independent. Nu mi-am cumparat niciodata sprijinul, dar, daca a venit, am multumit celor care au avut încredere în mine”.
Acesta a mai afirmat, raspunzând unor întrebari ulterioare, ca nu a fost niciodata vorba sa candideze sub sigla unui partid sau sa „apartina” unui partid si a spus ca nu va face niciodata „rabat” de la asta. „Am vazut cât de mult împieteaza o hotarâre politica aberanta asupra problemelor administrative. Nu vreau sa fac figuratie pentru cine stie ce functie, nu am alergat niciodata dupa functii. Eu doar mi-am asumat responsabilitati. Deci nu e vorba de nici o apartenenta de partid, ci doar de sprijin, al tuturor celor care vor asta”, a precizat Oprescu.
Acesta a avut, ieri, o întâlnire cu liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu. Dupa întâlnire, Ponta a declarat ca primarul Capitalei nu trebuie sa devina membru de partid pentru a fi alaturi de USL.

Adauga un comentariu