Magazin

„Ops, she did it again”. Piratii somalezi, pusi pe fuga de Britney Spears. Cum este posibil

Publicat: 30 oct. 2013
Britney Spears a comis-o din nou, insa de aceasta data intr-un mod la care nimeni nu se astepta. Este vorba despre melodiile cantaretei, care sunt folosite la volum maxim pe vasele comerciale care circula in largul coastei de est a Africii, pentru a impiedica piratii somalezi sa le atace. S-a constatat ca melodiile „Baby One More Time” si „Oops! I Did it Again” sunt cele mai eficiente. Din fericire, nu numai melodiile interpretate de Britney au acest efect. Alte cantece folosite pentru a tortura piratii sunt „I Love You” – Barney the Dinosaur, „Panama” – Van Halen, „The Real Slim Shady” – Eminem, „Copacabana” – Barry Manilow si „Born in the USA” – Bruce Springsteen.
„Piesele ei au fost alese de echipa de securitate pentru ca a considerat ca piratii le-ar ura cel mai tare. Acesti oameni nu suporta cultura si muzica occidentala, de aceea melodiile lui Britney sunt perfecte”, a spus ofiterul de nava Rachel Owens. Aceasta constatare asupra eficientei melodiilor in a tine la distanta piratii vine ca urmare a unui incident care a avut loc saptamana trecuta, cand barbati inarmati au atacat un vas petrolier in largul coastei nigeriene si i-au rapit pe capitan si pe inginerul-sef, amandoi cetateni americani. Biroul National al Marinei a precizat ca anul acesta au fost 30 de incidente in care au fost implicati pirati si hoti inarmati, inclusiv doua deturnari. La nivel mondial au fost raportate 206 asemenea incidente, inclusiv 11 rapiri.
Un studiu realizat de Banca Mondiala la inceputul anului a aratat ca piratii din largul coastei Somaliei costa economia globala 18 miliarde de dolari pe an, din cauza asigurarilor foarte mari care trebuie platite si pentru ca vasele trebuie sa gaseasca rute diferite, potrivit Mediafax.


loading...

Adauga un comentariu