Actualitate

Opt cadre medicale de la Spitalul Sf. Maria sunt în autoizolare! Managerul a luat decizii pentru situaţii de urgenţă

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt cadre medicale de la Spitalul Sf. Maria sunt în autoizolare Managerul a luat decizii pentru situaţii de urgenţă

Se face reorganizarea desfăşurării activităţilor spitaliceşti la Spitalul de Copii. După ce opt cadre medicale au intrat în autoizolare la domiciliu, managerul ține toată situaţia sub control: „Am pus în aplicare recomandările Ministerului Sănătăţii”.

După ce medicul oncolog Ingrith Miron, şefa clinicii de oncologie a Spitalului Sf. Maria din Iaşi a fost suspecta de coronavirus, managementul spitalului a luat o serie de măsuri de protecţie mai drastice. Opt cadre medicale au intrat în autoizolare la domiciliu după ce au călătorit în zone afectate de coronavirus. Triajul de intrare în spital se face mai minuţios şi se primesc doar urgenţele.

„Conform noilor proceduri dac` un cadru medical vine din zona galbenă sau roşie trebuie să stea în autoizolare 14 zile. În acest moment, opt cadre medicale din Spitalul Sf. Maria sunt în autoizolare. Direcția de Sănătate Publică Iași ne-a acordat libertatea de a face triajul în funcţie de parametrii pe care noi îi stabilim şi desigur ţinând cont de sănătatea pacienţilor şi a celorlate cadre medicale”, a spus ec. Corneliu Mihai managerul Spitalului de Copii Sf. Maria.

Măsuri de urgenţă

Având în vedere situaţia creată anterior, în care din cauza suspiciunii că dr. Ingrith Miron ar fi suspectă de coronavirus, spitalul a fost închis mai bine de 24 de ore, managerul a luat o decizie care să favorizeze bună desfăşurare a activităţilor spitaliceşti în situaţii de urgenţă.

„Am pus în aplicare recomandările Ministerului Sănătăţii şi anume să avem grijă în permanenţă să avem un schimb de tură în caz de urgenţă. Spitalul SF. Maria are destui angajaţi care să asigure buna funcţionare a activităţilor pe care le întreprindem”, încheie ec. Corneliu Mihai.

Adauga un comentariu