Eveniment-Social

Opt ieseni au mancat din aceeasi mancare si au ajuns in stare grava la spital! Medicii sunt in alerta

Publicat: 22 iul. 2018
1

In ultima luna, tot mai multi ieseni ajung la spital cu intoxicatii provocate de consumul de ciuperci. De cele mai multe ori, cei care ajung pe mainile medicilor au cumparat aceste produse de la comercianti neautorizati, care vand pe marginea drumului sau in pietele din oras.

In cursul zilei de vineri spre sambata, un echipaj de victime multiple a transportat opt persoane de la Raducaneni, care au consumat ciuperci si prezentau simptome specifice unor intoxicatii. Astfel, cinci minori si trei adulti au ajuns la spital pentru a primi ingrijiri medicale.

"O masina de victime multiple s-a deplasat in noaptea de vineri spre sambata la Raducaneni, pentru a prelua mai multi pacienti care prezentau simptome specifice intoxicatiilor. La fata locului au fost gasiti cinci minori, cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, care erau intoxicati dupa ce au consumat ciuperci, si trei adulti care prezentau aceeasi problema. Acestia au fost preluati de catre echipajul medical, fiind transportati la Iasi. Pacientii minori au fost internati la Spitalul de Copii «Sf. Maria», in timp ce adultii au fost adusi la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului «Sf. Spiridon», unde au primit ingrijiri medicale si au fost supusi unor investigatii mai amanuntite", precizeaza medicii Spitalului "Sf. Spiridon" din Iasi.

Citeste si: Inca un iesean a ajuns la spital din aceasta cauza! Aveti grija de unde cumparati aceste alimente

Medicii ieseni trag un semnal de alarma si ii indeamna pe ieseni sa cumpere aceste produse doar de la comercianti autorizati, intrucat intoxicatiile aparute in urma consumului pot duce la complicatii grave de sanatate. La Spitalul Clinic "Dr. C. I. Parhon" din Iasi au ajuns, in ultima perioada, mai multi ieseni cu insuficienta renala, provocata de deshidratarea aparuta in urma consumului de ciuperci.

Citeste si: Iesenii care fac acest lucru se supun unui real pericol! Cazuri grave au ajuns deja la spitalele din Iasi! Totul s-a intamplat dupa ce au oprit pe marginea strazii si au gustat din aceste produse

Adauga un comentariu