Titlurile zilei

Opt ieșeni, membri ai unei grupări infracționale organizate! Cocaină și canabis, aduse din Olanda, la Iași! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 28 iun. 2022
“Mascați” la percheziții și o sală de judecată
Mai mulți ieșeni au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat

O grupare infracțională a fost destructurată recent la Iași. În urma acestei acțiuni, anchetatorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Valer Zoicaș, Paul Pintilie, Emanuel Baltag, Trixi Norbert Baltag, Bogdan Marian Panduru, Ștefan Adrian Tîmpu, Severian Lungu și a lui Mircea Cioabă. Principala acuzație adusă de anchetatorii ieșeni în acest caz este cea de constituire a unui grup infracțional organizat.

Recent, o grupare infracțională a fost destructurată în Iași. După această acțiune, oamenii legii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Valer Zoicaș, Paul Pintilie, Emanuel Baltag, Trixi Norbert Baltag, Bogdan Marian Panduru, Ștefan Adrian Tîmpu, Severian Lungu și Mircea Cioabă.

Principala acuzație adusă de anchetatorii ieșeni în acest caz este cea de constituire a unui grup infracțional organizat. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate persoanele implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Grupare infracțională organizată, destructurată la Iași după o acțiune fulger

În noaptea de Revelion, în jurul orei 5:00, oamenii legii au desfășurat o acțiune de amploare, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate care ar fi specializată în traficul internațional cu droguri, cocaină și canabis, via Olanda – Germania – România – Iași. Amintim că, la început de an, Tribunalul Iaşi a admis în parte propunerea de arestare formulată de oamenii legii.

„Instanţa admite în parte propunerea formulată de Ministerul Public. Dispune arestarea preventivă a inculpaților Valer Zoicaş, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, Paul Pintilie, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi droguri de mare risc, şi Emanuel Baltag, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, introducere în ţară, fără drept, de droguri risc şi trafic de droguri de risc, pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge propunerea formulată de Ministerul Public faţă de inculpaţii Mircea Cioabă şi Severian Lungu. Ia faţă de aceşti 2 inculpaţi măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile”, au afirmat atunci judecătorii ieşeni.

Percheziții în forță făcute de oamenii legii din Iași

Anchetatorii au spus că, în cauză, au fost vizaţi atât cei 5, cât şi alţi suspecţi. A fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant delict, fiind depistate două persoane care ar fi venit din Germania și ar fi avut asupra lor substanțe susceptibile a fi droguri de risc și de mare risc, respectiv aproximativ 600 de grame de cocaină și 176 de grame de canabis. Acțiunea a fost urmată de efectuarea a 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional și care s-ar fi ocupat cu distribuirea drogurilor în județul Iași și în județele limitrofe.

Totodată, au fost puse în executare 4 mandate de aducere, emise de procurorii din Iași. În urma celor 14 percheziții domiciliare, au fost ridicate 400 de grame de canabis, 4 grindere, o instalație pentru înființarea culturilor de canabis indoor, precum și 5.000 de euro, 10.000 de lei, 500 de lire, un pistol cu gaz lacrimogen, cu 38 de cartușe, 18 telefoane mobile, 2 laptopuri și înscrisuri. Mai multe persoane au fost duse atunci la audieri. Acum, după ce gruparea infracțională organizată a fost destructurată la Iași, mai multe persoane au fost trimise în judecată.
Comentarii
Adauga un comentariu