International

Opt migranti si-au pierdut viata in largul coastelor occidentale ale Turciei

Publicat: 24 dec. 2015
1

Opt migranti, printre care sase copii, au murit joi dimineata in largul coastelor occidentale ale Turciei in naufragiul ambarcatiunii in care se aflau in drum spre insula greceasca Lesbos.
Ambarcatiunea, care parasise localitatea turca Bademli, s-a rasturnat in largul coastelor turcesti din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

Vezi si Operatiune de salvare in Marea Mediterana

Alti 14 ocupanti aflati in ambarcatiune sunt dati disparuti si in prezent sunt cautati de Garda de Coasta turca. Nationalitatea imigrantilor nu a fost precizata. Acest incident survine la numai o zi dupa un alt incident in care cel putin 13 migranti, printre care sapte copii, s-au inecat in largul insulei grecesti Farmakonissi. Potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), aproape 3.700 de migranti, majoritatea provenind din Siria, au murit sau au fost dati disparuti in acest an in timpul traversarii Mediteranei catre Europa. Dintre acestia, circa 700 au murit in Marea Egee in incercarea de a ajunge in Grecia, iar 3.000 in sudul Mediteranei, mai ales in largul coastelor Libiei si Tunisiei.

Adauga un comentariu