Stiri medicale

Opt portii de legume si fructe, consumate zilnic, va tin departe de bolile de inima

Publicat: 24 ian. 2011

Pana acum specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandau consumul a cinci portii de fructe si legume pentru a ne mentine sanatatea. Un studiu efectuat recent, asupra alimentatiei si sanatatii, la care participa peste 300.000 de oameni din opt tari, arata ca te poti apara de bolile de inima daca mananci zilnic, cel putin opt portii de alimente proaspete.

10 alimente care fac bine inimii  

Potrivit cercetatorilor, cei care consum, in fiecare zi, cel putin opt portii de legume si fructe, si-au diminuat riscul de a muri de boli cardovasculare cu pana la 22%. Dr. Francesca Crowe, de la Universitatea Oxford, lucreaza la acest proiect si afirma ca boala cardiaca ischemica, care este si cea mai comuna boala de inima, nu a aparut la cei care au consumat o cantitate mare de legume si ca acesti oameni fac parte din categoria celor care au o viata sanatoasa. Media fructelor si legumelor a fost de cinci porţii, cei din Grecia, Italia si Spania au mancat mai mult, pe cand cei din Suedia au consumat mai putine portii.

Cat inseamna o portie de fructe sau legume  

Profesorul Sir Michael Marmot, de la Colegiul Universitar din Londra, a declarat ca aceste constatari sunt deosebit de importante si ca, desi bolile cardiovasculare sunt cele mai comune cauze de deces, o reducere de 22% a acestora este de luat in considerare. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit