Magazin

Orange a lansat o tehnologie care permite conectarea la internet fara nume de utilizator si parola

Publicat: 26 mart. 2014

Orange Romania a lansat, marti, o tehnologie prin intermediul careia clientii se pot conecta la punctele de acces (hot spot) ale operatorului, autentificarea realizandu-se fara nume de utilizator si parola, ci doar cu ajutorul cartelei SIM.

„Folosirea acestei tehnologii permite conectarea si autentificarea automata a utilizatorilor, intr-un mod securizat. Astfel, clientii ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite modele Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat si in mod securizat in orice hot spot Orange, daca aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi” , se arata intr-un comunicat al Orange Romania remis MEDIAFAX.

Citeste si Inedit! Un nou tip de afacere a aparut in Iasi

Accesul se realizeaza fara sa fie necesara o configurare prealabila, singura conditie ce trebuie indeplinita este ca interfata Wi-Fi sa fie deschisa.

Utilizatorii ce nu detin dispozitive compatibile Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta daca selecteaza manual acest tip de autentificare la prima incercare de conectare la retea.

Citeste si Nesimtire in prag de Bacalaureat. Site de FITUICI lansat pentru pentru elevii care vaneaza

Ulterior primei autentificari, toate conectarile se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobila, indiferent de reteaua in care este inregistrat, se poate conecta la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primeste prin SMS.

Citeste si Abonament sau cartela prepay? Ce servicii iti dau operatorii pentru 10 euro pe luna

Pentru clientii Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu