Economic Local

Orange ar putea sa iasa din Romania

Publicat: 03 mai 2011
1
France Telecom, compania care detine operatorul de telefonie mobila Orange Romania, ar putea vinde operatiunile pe care le detine în câteva tari europene, printre care si tara noastra.
Declaratia a fost facuta de Gervais Pellissier, director financiar, el spunând ca sunt analizate toate tarile în care grupul este prezent, cu exceptia Frantei, Poloniei si Spaniei. Contactati de Capital, reprezentantii Orange Romania au spus ca numai oficialii grupului France Telecom pot da informatii suplimentare pe acest subiect.
Stephane Richard, directorul executiv al France Telecom, va evalua operatiunile din tari precum Austria, Belgia si România pe fondul cresterilor puternice din Africa si Orientul Mijlociu. Rezultatele financiare ale primului trimestru din 2011 au aratat o crestere de 1,2% ale pietelor mai mici din Europa, în timp ce afacerile din Africa si Orientul Mijlociu, cu exceptia Egiptului, au avansat cu 5,8%.
Orange România a anuntat astazi ca, la 31 martie 2011, avea 10,3 milioane de clienti, în scadere cu 5% fata de perioada similara a anului precedent. In primele trei luni ale acestui an, compania a obtinut venituri în valoare de 222 milioane de euro, în scadere cu 6% fata de primul trimestru al anului 2010. 
„Ultimii doi ani de criza economica si-au pus amprenta pe obiceiurile de consum ale clientilor’, a declarat Thierry Millet, director general executiv Orange România. „Suntem multumiti de rezultatele obtinute, ca ne-am pastrat o baza solida de abonati si ca Orange se mentine lider de piata”, a mai spus el. Orange a intrat în România în anul 2002, prin achizitionarea companiei MobilRom. La câteva luni de la tranzactie a avut loc si un rebranding al operatoului, Orange luând locul marcii Dialog.
Adauga un comentariu