Prima pagină » Local » Orarul zborurilor cu plecare de pe Aeroportul Iași în vara 2021. Lista completă a curselor spre destinațiile din Europa
Orarul zborurilor cu plecare de pe Aeroportul Iași în vara 2021. Lista completă a curselor spre destinațiile din Europa

Orarul zborurilor cu plecare de pe Aeroportul Iași în vara 2021. Lista completă a curselor spre destinațiile din Europa

05 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru, în Local

Orarul zborurilor de la Aeroportul Iași în vara lui 2021 cuprinde o serie de curse clasice, dar și unele noi spre diferite destinații. În calcul au fost luate și unele curse estivale cu plecare de la Aeroportul Iași, curse operate de mai multe companii aeriene

În perioada începutului verii lui 2021, Aeroportul Iași și-a completat orarul de zbor cu o serie de destinații către orașe europene, dar și cu unele curse estivale către stațiuni cunoscute. Conform orarului celor de la Aeroportul Iași, la capitolul plecări sunt trecute o serie de zboruri externe, către destinații din Europa, dar și curse estivale spre stațiuni cunoscute. Astfel, de la Iași este programat zborul spre Billund (Danemarca), cursă operată de Wizz Air în zilele de marți și sâmbătă.

Cursa Iași –Paris- Beauvois (Franța), operată de Wizz Air, vine cu două frecvențe pe săptămână, respectiv în zilele de marți și sâmbătă. În plus, de la Iași este programat și zborul spre Roma- Ciampino (Italia), tot cu o aeronavă Wizz Air. De asemenea, cursa spre capitala Italiei are două frecvențe pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă. Pasagerii mai pot zbura de la Iași către Londra- Lutton (Marea Britanie) cu aeronave de la Wizz Air cu o frecvență de 4 curse săptămânale în zilele de marți, joi, sâmbătă și duminică.

Noi modificări în orarul de la Aeroportul Iași

În orarul curselor cu plecare de la Aeroportul Iași apare și zborul către Barcelona (Spania), zbor operat de Wizz Air, cu o frecvență de două curse pe săptămână în zilele de miercuri și duminică. În orar apare și cursa spre Dortmund (Germania), cursă operată de Wizz Air, cu o frecvență de 3 curse săptămânale, respectiv luni, miercuri și vineri. În orar, apare și cursa spre Viena, zbor operat de Austrian Airlines. Compania austriacă are o frecvență de 3 curse pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri cu acest zbor de la Iași. Compania HiSky din Republica Moldova a dechis și cursa Iași – Dublin (Irlanda), zbor operat cu o frecvență de două curse pe săptămână, respectiv în zilele de luni și joi.

În calcul mai intră și cursa spre Bergamo (Italia)- Wizz Air, cu o frecvență de două curse săptămânale în zilele de luni și vineri. O altă cursă externă este cea spre Eindhoven (Olanda), zbor operat de Wizz Air în cursul zilei de sâmbătă. Cu toate acestea, zborul nu apare în orar în fiecare săptămână.

Noi zboruri cu plecare de la Iași

Ieșenii pot zbura spre Liverpool (Marea Britanie), cursă operată de Wizz Air, cu o frecvență de un zbor săptămânal, programat pentru ziua de sâmbătă. De asemenea, se poate zbura și spre Bruxelles de la Iași, zborul fiind programat în ziua de duminică. Conform orarului de la Aeroportul Iași, în listă mai este trecută și cursa spre Londra, operată de Blue Air, cursă spre aerogara Heatrow, zbor operat în cursul zilelor de sâmbătă și marți. De la Iași se poate pleca spre Tel Aviv (Israel) în perioada următoare. Conform programărilor, zborul va fi programat în ziua de joi și va fi operat de Wizz Air din data de 20 mai 2021. Din 21 mai urma să fie operată și cursa Iași – Frankfurt (Germania), însă zborul a fost amânat pentru 2 iulie. Cursa aceasta este operată de compania Lufthansa.

Curse estivale de la Aeroportul Iași

Și cei care pleacă în vacanțe au parte de curse estivale cu plecare de la Aeroportul Iași. De la Iași sunt operate curse către Sharm el-Sheih (Egipt), zbor operat de Animawings, în cursul zilei de marți. Tot Animawings are cursă spre Hurghada (Egipt), cursă operată în cursul zilei de luni. Și TAROM operează cursă spre Hurghada (Egipt), în zilele de vineri și duminică. Din 11 iunie 2021, Animawings operează cursa Iași – Antalya (Turcia), cursă ce va fi programată pentru ziua de vineri. De asemenea, Wizz Air va opera Iași – Santorini (Grecia), din 13 iunie 2021, cursă cu o frecvență de două zboruri săptămânale (miercuri și duminică). Aerogara urmărește să se extindă în viitor, în calcul fiind luat un proiect de circa 75 de milioane de euro din fonduri europene.

Orarul curselor interne de la Aeroportul Iași

În perioada următoare, Aeroportul Iași va derula și o serie de investiții în modernizarea sistemelor de securitate. În orarul aerogării apar și curse interne în această perioadă. De la Iași se poate zbura și spre destinații interne. În orarul zborurilor de la Aeroportul Iași apare cursa spre Otopeni, cursă operată de TAROM cu o frecvență zilnică. Tot compania TAROM are și zbor spre Cluj-Napoca de la Iași, cursă operată în ziua de luni. De miercuri, 19 mai 2021, apare și cursa Blue Air spre Otopeni. Toate acestea au cursele retur cu o frecvență similară cu cele de plecare de la Aeroportul Internațional Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *