Info Turism

Oraşul din România liber de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene

Publicat: 16 iun. 2020
Oraşul din România liber de COVID
palat din Oradea

Oraşul din România liber de COVID. Asociaţia European Best Destinations, o platformă care promovează cultura şi turismul în Europa, a inclus oraşul Oradea în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului. Asociaţia în cauză susţine că Oradea este una din destinaţiile europene puţin afectate de noul coronavirus.

Recent, European Best Destinations, o platformă care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network, a inclus un oraş din România în topul celor mai sigure destinaţii din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus.

Oraşul din România liber de COVID

În dată de 11 iunie 2020, oraşul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului, de către Asociaţia European Best Destinations.

“Multe ţări europene îşi deschid graniţele, reiau zborurile iar hotelurile îşi aşteaptă din nou turiştii. După o lungă perioadă de izolare, oamenii îşi doresc să exploreze din nou Europa, însă nu ştiu unde pot să călătorească şi ce măsuri au fost luate de autorităţile locale în destinaţiile pe care le vizează. Am selectat pentru ei câteva din cele mai puţin afectate destinaţii de pandemia COVID-19 (cu până la de 300 de ori mai puţine cazuri). De asemenea, aceste destinaţii au implementat măsuri şi au iniţiat protocoale specifice în ceea ce priveşte igienă, protecţia sanitară şi distanţarea fizică în unităţile de cazare, restaurante sau mijloace de transport în comun”, arata un comunicat al cunoscutei platforme care promovează turismul în Europa.

În contextul pandemiei de coronavirus, în care milioane de oameni au respectat restricţiile de călătorie, asociaţia îndeamnă din nou la călătorie, la vacanţe peste hotare. În acest sens, argumentează că Oradea este una dintre cele mai frumoase destinaţii din Europa şi în acelaşi timp oraşul din România liber de COVID, autorităţile locale de aici luând măsuri pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19.

“După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătoreşti din nou şi să-ţi schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Oraşul se număra printre cele mai sigure dar deopotrivă frumoase – destinaţii Europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorităţi, Oradea devenind astfel una din destinaţiile europene puţin afectate de noul coronavirus.

Totodată, industria HoReCa urmează recomandările şi protocolul iniţiat la nivel local de către autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19, întâmpinând clienţii în cele mai bune condiţii de igienă”.

„Oradea este şi una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi, de altfel, o destinaţie ideală pentru slow, stress-free tourism”, mai subliniază reprezentanţii European Best Destinations.

De ce a fost inclusă Oradea în topul celor mai sigure destinaţii europene

Vestea că urbea lor a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene, în contextul pandemiei de coronavirus, a fost primită cu multă bucurie de către autorităţile locale, repornirea turismului fiind una dintre priorităţile de pe agenda de lucru.

Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) a transmis într-un comunicat motivul pentru care Oradea este una dintre cele mai sigure destinaţii precum şi măsurile care s-au luat pentru răspândirea infecţiei cu COVID-19.

„Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului, cum ar fi: desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus; testele real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus; dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa; instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice; asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie”, menţionează comunicatul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune.

Un alt oraş din România, inclus pe lista celor mai sigure destinaţii din Europa

La începutul lunii iunie, acceasi asociaţie care promovează turismul european avea să includă şi Sibiul în topul celor mai sigure destinaţii din Europa, fiind de asemenea un oraş liber de COVID, ideal pentru turismul post-coronavirus. La fel, reprezentanţii European Best Destinations au avut numai cuvinte de laudă despre fosta Capitală Europeană a Culturii.

”Poreclit Oraşul cu ochi, Sibiu este o destinaţie turistică foarte bine cunoscută atât de vizitatorii autohtoni, cât şi de cei străini. Cunoscut pentru cultură, istoria, gastronomia, arhitectura diversă (inclusiv casele sale iconice cu ochi care i-au dat porecla) şi minunile sale naturale, oraşul a devenit o destinaţie turistică râvnita”, notează jurnaliştii străini.

Adauga un comentariu