Local

Orasul Harlau, dat în judecata de Apavital

Publicat: 20 aug. 2019
Editia PDF
14 Oct. 2019

Reprezentantii societatii comerciale Apavital SA au decis sa actioneze în judecata orasul Hârlau. Mai exact, firma ieseana le solicita judecatorilor din cadrul Tribunalului Judetean sa oblige orasul Harlau la emiterea unei autorizatii de construire, pentru intrarea în legalitate. Astfel, reclamantii au precizat în fata instantei faptul ca au atribuit un contract de achizitie publica având ca obiect Modernizarea sistemului de canalizare din Hârlau – CL 12, contract subsecvent celui de finantare având ca obiect Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata în judetul Iasi.

Vezi si: ApaVital continua, in instanta, lupta cu asociatiile din Harlau

Conform reclamantilor, contractul a fost autorizat cu un termen de valabilitate de 36 de luni, respectiv începând cu data de 10 iunie 2013 si pâna la 10 iunie 2016. Cei de la Apavital mai sustin ca lucrarea a fost finalizata, procesul-verbal de receptie finala fiind întocmit pe data de 13 iulie 2016.

Totusi, acest proces-verbal a fost anulat de catre Curtea de Apel Iasi, din cauza lipsei vizei reprezentantului Inspectoratului de Stat în Constructii.

"Pe data de 9 noiembrie 2018, am solicitat Orasului Hârlau emiterea autorizatiei de intrare în legalitate. Orasul Hârlau, prin primar, si-a manifestat expres refuzul nejustificat de emitere a acestei autorizatii de construire, pentru intrarea în legalitate", au mentionat reprezentantii SC Apavital SA.

Acum, urmeaza ca Tribunalul Iasi sa stabileasca un prim termen de judecata al litigiului în contencios administrativ, dupa care magistratii vor asculta ce au de spus si edilii din Hârlau cu privire la aceasta situatie, pentru a putea lua o decizie.
 loading...

Comentarii
  • Uite asa ,nu vreu ,ce Pircovaceniii beau apa ?
    Ce ?vinul nu-i bun ?vreau o conducta de aductiune cu vin de la Cotnari sa faca APAVITAL si eu aproB ca sa se schimbe si numele in VINVITAL .

  • APA VITAL sa se asigure de calitatea lucrarilor de pe CL2,ca pe unde ati fost e prapad….probabil de aia nici nu va autorizeaza lucrarile

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit