Eveniment-Social

Orasul Harlau devine capitala muzicii populare si a obiceiurilor traditionale. Festivalul va aduna zeci de participanti – FOTO

Publicat: 03 sept. 2014

@ Aflat la prima editie, Festivalul de Datini si Cantece Pastoresti „In cerdac la Raresoaia”, organizat de Consiliul Judetean si Primaria orasului Harlau, promite sa devina unul din evenimentele de marca printre spectacolele de promovare a traditiei romanesti

Duminica, 7 septembrie, orasul Harlau va deveni cel putin pentru o zi capitala muzicii traditionale si a obiceiurilor traditionale. Incepand cu ora 15.00, pe scena care va fi amplasata in centrul orasului, primarul orasului Harlau va da startul desfasurarii primei editii a Festivalului de Datini si Cantece Pastoresti In cerdac la Raresoaia„, eveniment care aduna un numar insemnat de artisti populari din judetele Moldovei. Acest spectacol concurs al rapsozilor populari si al ansamblurilor folclorice are toate sansele sa devina unul dintre evenimentele de marca la nivel national printre festivalurile care au misiunea de a promova traditiile romanesti. Primarul Constantin Cernescu a tinut sa precizeze ca organizarea acestui eveniment nu ar fi fost posibil fara sprijinul financiar acordat de Consiliul Judetean.

 „Ii invitam la acest festival pe toti iubitorii traditiilor romanesti deoarece vor avea ocazia unica de a se delecta cu muzica si dansurile unora dintre cei mai talentati artisti din judetele Moldovei. Consiliul Judetean a inteles sa ne sprijine eforturile si cu aceasta ocazie ne exprimam si recunostinta. Participantilor le vor fi oferite premii in bani ale caror valoare va varia in functie de talent si performante”, a spus primarul Constantin Cernescu.

Lista de invitati

Pentru organizarea evenimentului, Consiliul Judetean a alocat 20.000 lei din bugetul local al orasului Harlau. De asemenea, festivalul beneficiaza de sprijinul financiar al unor sponsori locali. Dupa cum s-a precizat, la acest festival vor participa zeci de artisti din judetele Moldovei. Judetul Suceava va fi reprezentat de cantaretul Pamfil Roata din Valea Dornei, iar judetul Neamt va fi reprezentat de mai multi artisti precum Narcis Precup din localitatea Borca, Costica Matei Creanga din comuna Ion Creanga, Ghita Dandu din Pangarati, artisti din judetul Botosani precum Gheorghe Tugui din Vorona si Stefania Puiu. Din judetul Iasi lista participantilor este deschisa de cunoscutul cantaret de muzica populara Ioan Urscahe din Harlau, continuand cu Nicolae Florea din Deleni,  Viorica Bolboros din Parcovaci. De asemenea, din judetul Iasi vor participa cateva ansambluri cunoscute precum Ansamblul Rapsodia Harlaului, Ansamblul Caminului Parcovaci, Ansamblul Sarba cu Naframa din Harlau, Ansamblul Coragheasca din Deleni, Cimpoierii din Perieni judetul Vaslui si formatia de dansuri traditionale tiganesti din comuna Lungani.

Comentarii
 • Saru mana lu matali don primar, ci bun baiet mai esti matali,ti votam pan la moarti, da sa nu lasi mascati sa ne ia si sa nu ne ceri bani pi curent, apa si impoziti. Las sa plateasc romani.O sa jucam tari la spectacol.

 • Orasul Hardau aaaa, pardon harlau, capitala prostiei a foamei si a saraciei generalizate, materiala si spirituala. Avem de toate la harlau, nu trebuie decat muzica dans si voie buna nu-i asa? O sa crapati de foame si o sa va manance paduchii si plosnitele, iar voi, desteptii harlaului, veti continua sa radeti, sa va bucurati si sa sariti in sus de mama focului urland cat o sa va tina bojocii si chiuind de foame si prostie. Lehamite si groaza!

 • Costica a lui Cernescu ,primar de Parcovaci spune unde ai organizat masa pentru invitati??? Tot la Stefanuca???? Dar pe Stanciu ,prietenul matale la-i invitat??? oare si-a schimbat hainele labartate . La mancare poate a trecut pe regim de legume si apa plata ,asa nu-i va mai curge grasimea pe barba si toale.Asta ii lipsea Harlaului=artisti -ion ,vasile,viorica …..ca-n rest avem de de la baban,costache si chiar,via mihailesu.popovici

 • Pentru ,, VIN ALEGERILE”

  Citez /
  ,,Si ca sa puna prostimea botu, politicienii inventeaza tot felul de spectacole cu artistii politici, care nu au pic de talent decat la furat banii nostri”

  DRAGA DOMNULE,
  Eu sunt unul din artistii invitati la Dumneavoastra la Harlau ! Sunt apolitic, am un pic de talent si am fost de acord sa vin cu drag si sa cant oamenilor din Harlau ! PROSTIMEA asa cum le spuneti. Oricum ei sunt mai destepti decat d-ta. Cat despre bani atatia bani sa ai dumneata cati imi da primaria mie ! Si sa stiti ca nu-i fur ! Mi-i dau oamenii cu drag.

Adauga un comentariu