Evenimente culturale

Orasul Interzis sau „Palatul imperial“ – FOTO

Publicat: 07 ian. 2015

Orasul Interzis a fost palatul imperial chinez din timpul dinastiei Ming pana la sfarsitul dinastiei Qing. Acesta este situat in centrul Beijingului, China, iar in prezent adaposteste Muzeul Palatului. De aproape 500 de ani a servit drept casa a imparatilor si familiilor lor, precum si drept centrul ceremonial si politic al guvernului chinez .

Vezi si Numar record de vizitatori pentru muzeul Guggenheim din Bilbao

Construit intre 1406-1420, complexul este format din 980 de cladiri si acopera 720,000 m2 ( 7,800,000 sq ft). Complexul palatului exemplifica arhitectura traditionala a palatului chinezesc si a influentat evolutiile culturale si arhitecturale ale Asia de Est dar si a altor locuri. Orasul Interzis a fost declarat drept un loc al Patrimoniul Mondial UNESCO in 1987 si este listat de catre UNESCO drept colectia cea mai mare din lume de structuri din lemn antice conservate.

Vezi si Fascinanta poveste a unui loc incarcat de istorie – FOTO

Incepand cu 1925 , Orasul Interzis a fost sub administratia institutiei Muzeul Palatului a carei vasta colectie de opere de arta si artefacte a fost compilata din colectiile imperiale ale dinastiilor Ming si Qing . O parte din fosta colectie a muzeului se afla acum in Muzeul National al Palatului din Taipei . Ambele muzee isi au inceputurile in cadrul aceleiasi institutii, dar au fost despartite dupa Razboiul Civil din China .

Adauga un comentariu