Local

Orașul Podul Iloaiei, județul Iași, va avea locuri de parcare! Amenajarea va costa 150.000 de euro

Publicat: 14 mai 2022
Sediul Primăriei Podu Iloaiei, județul Iași
Orașul Podu Iloaiei va avea o parcare modernă

O nouă parcare va fi amenajată în orașul Podu Iloaiei. Autoritatea contractantă a demarat licitația pentru execuția lucrărilor. La licitație au fost depuse patru oferte. Lucrările vor fi executate în termen de trei luni de la semnarea contractului. În total, vor fi amenajate 74 de locuri de parcare în centrul orașului

Primăria orașului Podu Iloaiei, judeșul Iași, anunță noi achziiții. Astfel, recent, a fost oraganizată o licitație pentru amenajarea mai multor locuri de parcare în localitate. Valoarea estimată a contractului este de 729.470 de lei, fără TVA, aproape 150.000 de euro. La sesiunea de deschidere a ofertelor au depus oferte următoarele societăți: Vam Sofi Trans SRL, Eky-Sam SRL, Lis Affair SRL și Conest SA. Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Executantul va organiza execuția lucrărilor, va mobiliza resursele necesare execuției lucrărilor, va efectua trasarea și pichetarea lucrării, va efectua toate lucrărilor prevăzute în contract, inclusiv aprovizionările cu materiale. Va întocmi situațiile de lucrări lunare și le va supune aprobării dirigintelui de șantier desemnat de beneficiar”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările ar urma să fie executate în termen de trei luni de la semnarea contractului. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul soților Avram care au exploatat o parcare ilegală în zona CUG, din municipiul Iași.

Orașul Podul Iloaiei, județul Iași, va avea locuri de parcare

Conform proiectului, vor fi executate două lucrări pe amplasament existent în centrul orașului, cu acces din străzile Petru Rareș și Cuza Vodă.

„Aleile de acces și parcările au un carosabil cu îmbrăcăminte din beton degradată, având crăpături, fisuri, iar suprafața betonului este exfoliată. La fel și trotuarele au îmbrăcăminte din beton relativ degradată, bordurile de încadrare sunt ciobite. Starea tehnică actuală a aleilor, parcărilor, trotuarelor, determinată prin sondaje, măsurători și analize vizuale, impune adoptarea unor măsuri tehnice care să conducă la asigurarea unei capacități portante atât pentru etapa actuală, cât și cea de perspectivă, pentru a asigura o circulație rutieră fluentă, în condiții optime de siguranță și de confort a autovechiculelor și pietonilor”, se mai arată în documentația procedurii.

În total vor fi amenajate 74 de locuri de parcare. Autoritatea contractantă a lansat procedura și pentru modernizarea drumurilor.

Primăria Podu Iloaiei a încheiat contractul pentru tablete

Primăria orașului Podu Iloaiei, județul Iași, a finalizat licitația pentru furnizarea tabletelor destinate susținerii cursurilor on-line. Recent, a fost semnat contractul cu furnizorii de echipamente. Valoarea finală a contractului este de 1.143.684 de lei, fără TVA, aproape 200.000 de euro. Câștigătorii licitației sunt: Vodafone România (tablete), Visual Fan (laptopuri) și Quartz Matrix (camere web). Comisia de evaluare a ales oferta funizorilor cu prețul cel mai mic.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Conform necesarului, vor fi furnizate tablete pentru un număr de 1.580 de școlari, cu abonament inclus de internet pe o perioadă de 24 de luni. Totodată, 61 de clase vor fi dotate cu camere web, iar 118 laptopuri vor ajunge în dotarea profesorilor. O nouă parcare va fi amenajată în orașul Podu Iloaiei, din cauza numărului mare de autoturisme.
Comentarii
Adauga un comentariu