Info Turism

Orasul Sfantu Gheorghe – Covasna

Publicat: 17 ian. 2012
9

Municipiul Sfantu Gheorghe este resedinta judetului Covasna, este situat in depresiunea cu aceleasi nume, pe ambele maluri ale raului Olt, la o altitudine de 550 m, la poalele Carpatilor Orientali.

Duzina de cladiri din oras a fost proiectata de stralucitul scriitor, politician si arhitect Károly Kós, cea mai cunoscuta fiind Muzeul National Secuiesc. Constructia sa, realizata intre 1911 si 1912, este o impletire incitanta intre stilul traditional si cel modern.

La marginea orasului se afla Baile Sugas, o statiune balneara cunoscuta pentru apele ei minerale, care contin dioxid de carbon, avand un efect tamaduitor.

Printre obiective turistice de mare interes din zona amintim Biserica fortificata din secolul al XIV-lea, inconjurata de ziduri de aparare, Biserica ortodoxa cu hramul Sfantul Gheorghe construita in anul 1802, „Casa cu Arcade” din secolul al XVIII-lea, Cladirea Bibliotecii Judetene construita in anul 1832, Cladirea fostului Tribunal construita in anul 1870, Cladirea Muzeului National Secuiesc, Monumentul ostașului roman, etc.

Orasul se afla la intersectia mai multor drumuri, cel mai important fiind DN12 ce leaga orasul Brasov de Miercurea Ciuc.

Adauga un comentariu