Magazin

Orasul SUBTERAN ascuns de catre comunisti in ’77

Publicat: 29 sept. 2014
1
Lucrarile executate dupa cutremurul din 1977 pentru constructia noilor blocuri de locuinte ar fi scos la iveala un altfel de Focsani. Unul subteran, cu catacombe lungi de sute de metri, folosite pentru a feri de ochii lumii sau ai autoritatilor marfuri si, de ce nu, oameni. Din pacate, orasul subteran a fost distrus de comunisti.
Tunelurile si beciurile care se ascund sub Focsaniul de astazi vorbesc despre originea si intemeierea orasului. Ingrijorator este faptul ca cele mai multe dovezi ale unei civilizatii subterane au fost astupate, iar gurile de intrare sau iesire au fost date uitarii, scrie efemeride.ro.
Singurii care au mai protejat istoria veche a Focsaniului sunt cativa patroni de baruri sau restaurante, care le-au conservat pentru a oferi consumatorilor o atmosfera speciala. Putini mai sunt cei care mai stiu unde sunt tunelurile sau beciurile din Focsaniul vechi, iar cei mai multi vorbesc din auzite.

Citeste si:Locul bizar unde oamenii simt DURERE, FRICA si APASARE

 
In urma cu sute de ani, Focsaniul era un important punct comercial si militar. Astazi este municipiu resedinta de judet. Orasul subteran este brazdat de tuneluri si beciuri care se intalnesc in anumite locuri, insa nimeni nu mai stie exact pe unde.
Strada Brailei a scos la iveala, de curand, arcada unui tunel subteran, iar in fata Restaurantului Zimbru asfaltul s-a scufundat peste noapte. „Eu am intrat intr-un astfel de tunel cand s-a lucrat la instalatiile de apa si canalizare. Pleca din fata Colegiului «Unirea» si mergea spre fosta Vama a Focsaniului. Am mers prin el cativa metri, dupa care mi-am dat seama ca nu pot sa respir si m-am intors”, a declarat un fost cadru didactic.
In prezent, in Focsani nu exista un loc care sa permita accesul intr-un tunel subteran sau beci de mari dimensiuni. Toate gurile de intrare si de iesire au fost astupate si, mai mult, pe unele s-au construit cladiri sau drumuri.
Adauga un comentariu