Info Turism

Orasul unde soarele nu va mai rasari pana in 23 ianuarie 2019

Publicat: 21 nov. 2018
9

Daca esti pasare de noapte si trezitul de dimineata pare un cosmar, ia in considerare emigratul in nordul statului american Alaska. Mai exact, in orasul Utqiagvik, cunoscut in trecut drept Barrow.

Duminica, in Utqiagvik a rasarit soarele pentru ultima oara in urmatoarele 65 de zile. Oraselul cu 4000 de locuitori a intrat in iarna polara, scrie CNN.

„Se intampla in fiecare an. Daca locuiesti deasupra Cercului Polar, va exista o zi in care soarele va apune si nu va mai rasari toata iarna. Vestea buna? Va rasari din nou, si apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rand”, a explicat meteorologul CNN Judson Jones.

Aproximativ o treime din nordul statului Alaska se afla deasupra Cercului Polar. Desi Utqiagvik nu este singurul oras din SUA care experimenteaza iarna polara, este primul care se confrunta cu acest fenomen, fiind cea mai nordica localitate. Timp de o luna pana la doua luni, si locuitorii din Kaktovik, Point Hope si Anaktuvuk Pas vor intra in iarna polara. Ultimele rasarituri pe care le vor vedea oamenii din aceste asezari vor fi la sfarsit de noiembrie – inceput de decembrie.

Cat despre Utqiagvik, aici soarele a apus duminica, la ora 13.43, si va mai rasari in data de 13 ianuarie 2019. Asta inseamna un total de 65 de zile de iarna polara.

Adauga un comentariu