Bizar

Orasul unde soarele nu va mai rasari pana pe 23 ianuarie 2019

Publicat: 21 nov. 2018
14

In timp ce multi oameni de pe glob se plang de faptul ca ora de iarna le-a scurtat zilele, exista niste locuitori ai unui oras care nu vor mai vedea rasaritul soarelui pana in luna ianuarie 2019. Este vorba despre americanii care traiesc in orasul Utgiagvik din regiunea Alaska, cunoscut in trecut sub numele Barrow.

Oraselul din Alaska are 4.000 de locuitori, iar duminica, 18 noiembrie, soarele a rasarit pentru ultima oara in urmatoarele 65 de zile. „Se intampla in fiecare an. Daca locuiesti deasupra Cercului Polar, va exista o zi in care soarele va apune si nu va mai rasari toata iarna. Vestea buna? Va rasari din nou, si apoi, pe timpul verii, nu va mai apune zile la rand”, a explicat meteorologul CNN Judson Jones.
O treime din nordul statului Alaska se afla deasupra Cercului Polar. Desi orasul nu este singurul din Statele Unite care experimenteaza iarna polara, este primul care se confrunta cu acest femomen, fiind cea mai nordica localitate.
Soarele a apus ultima oara in Utqiagvik duminica la ora 13 si 43 de minute si va mai rasari pe 23 ianuarie 2019, deci in total 65 de zile de bezna.

Adauga un comentariu