Actualitate

Ordonanta privind modificarile radicale din domeniul fiscalitatii, in dezbatere la Guvern

Publicat: 20 dec. 2018

Ordonanta controversata din domeniul fiscalitatii ar urma sa fie discutata azi in Guvern. Ea va figura pe ordinea de zi suplimentara.

Guvernul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, sa se aplice institutiilor financiar-bancare o taxa denumita ''taxa pe lacomie", in cazul in care ratele ROBOR la 3 si 6 luni depasesc o anumita valoare, impactul acestei masuri putand ajunge la trei miliarde de lei.

Comisionul de administrare pentru Pilonul II de pensii va scadea de la 2,5% la 1%, iar o persoana se poate retrage de la un fond de pensii, pe baza de cerere individuala, dupa minimum cinci ani de participare.

Companiile la care statul este actionar unic sau majoritar vor trebui sa vireze, sub forma de dividende sau varsaminte la bugetul de stat, 35% din suma prevazuta pentru investitiile care nu au fost realizate, in termen de 60 de zile de la aprobarea situatiilor financiare aferente anului 2018.

Proiectele europene urmeaza sa fie in sarcina si la decizia autoritatilor de management, acestea urmand a spune da sau nu pe contractele de atribuire.

Anul viitor urmeaza a se acorda cresteri salariale asa cum prevede Legea salarizarii, iar punctul de pensie urmeaza sa fie majorat cu 15% de la 1 septembrie.

Executivul are in vedere plafonarea pretului la gazele naturale din productia interna la 68 lei/MWh, pe o perioada de trei ani, pana in februarie 2022.loading...

Adauga un comentariu