Internationale

Orez cu ardei si bambus

Publicat: 12 mai 2011
2

Ingrediente:

2 cesti de orez cu bobul lung
1 ardei rosu
500 grame de bambus
2 linguri ulei de masline
2 lingurite de ghimbir pudra
2 linguri sos soia
2 lingurite de pasta de ardei iute
2 lingurite de amidon
sare
piper verde
condiment chinezesc

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune orezul alb, acoperit cu putina apa si sare, la fiert, aproximativ 15 de minute apoi se scurge bine de apa. Se calesc intr-un wok chinezesc, intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de bambus, pana iau o nuanta albicioasa. Se adauga apoi condimentele si se mai caleste un minut, apoi se adauga sosul de soia, ghimbirul si pasta de ardei. Se adauga o ceasca de apa si se mai lasa pe foc 6-7 minute, pana clocoteste. Se pune ardeiul rosu taiat feliute, amidonul amestecat cu putina apa rece, orezul fiert si se mai lasa pe foc 5 minute.




Adauga un comentariu