Culinar

Orez cu măsline şi caşcaval gratinat – Rețetă de la chef Balint

Publicat: 01 iul. 2020

De această dată îţi recomandă o reţetă delicioasă şi rapidă, la îndemâna oricui. Se preparară în maximum o oră!

Ingrediente:

  • 200 g orez bob lung
  • 200 g şuncă
  • o ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g caşcaval ras
  • 600 ml supa de legume
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 3-4 roşii
  • 5 linguri de unt
  • 1-2 linguriţe Vegeta Naturella
  •  sare
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preprare:

Topeşti 3 linguri de unt şi sotezi un minut ceapă şi usturoiul mărunţite, adaugi orezul, amesteci şi torni din când în când, câte un polonic din supa şi pui şuncă tăiată după preferinţa. Când orezul este gata , trebuie să strălucească!

Adaugi restul de unt, Vegeta Naturella, guşti şi potriveşti de sare şi piper, apoi răstorni mâncarea într-un vas pe care îl vei da la cuptor. Presari caşcavalul râs, măslinele, roşiile tăiate şi ţii până se gratinează. Serveşti cu pătrunjel tăiat fin.





Adauga un comentariu