Garnituri

Orez cu spanac si alune

Publicat: 02 mai 2011

Ingrediente:

300 g orez
sare
300 g cartofi
300 g morcovi mijlocii
2 gulii
2 fire de praz
4 catei de usturoi
500 g spanac
1 legatura de patrunjel verde
2 linguri de untdelemn
3/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr
250 ml smantana
5 linguri de alune prajite si pisate
o lingurita de praf de curry (facultativ)

Mod de preparare:

Se pune orezul la fiert in apa cu sare, fara sa se inmoaie prea tare. Se scurge bine si se pune pe marginea aragazului, la cald. Se curata cartofii, morcovii si guliile. Se taie in bucati de marime egala (1 cm/1 cm). Se curata prazul, se spala. Partea alba se toaca marunt, frunzele se taie in fasii cat mai subtiri. Se curata si usturoiul si se toaca marunt. Se curata spanacul, se spala si se lasa sa se scurga. Se toaca patrunjelul marunt. Se pune grasimea sa se incinga si se calesc in ea usturoiul si prazul tocat. Se toarna apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, se adauga cartofii, morcovii, guliile si se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic. Se adauga spanacul si prazul verde taiat fasii si se mai lasa sa fiarba intre 3 si 5 minute, pana cand spanacul se inmoaie. Separat, se amesteca smantana cu alunele prajite si pisate si cu patrunjelul tocat, apoi se sareaza si se adauga praful de curry. Orezul fiert se pune pe un platou, in forma de coroana, iar la mijloc se asaza legumele fierte si sosul.



loading...

Adauga un comentariu