Retete cu carne

Orez sarbesc cu muschiulet de vita. Reteta delicioasa. Vezi modul de preparare

Publicat: 13 mai 2019
2

Multi dintre noi, cei pofticiosi, ne trezim in fiecare dimineata cu intrebarea: "Ce mai facem astazi de mancare?". De multe ori nici nu dispunem de timpul necesar pentru a ne face de cap in bucatarie, astfel ca trebuie sa fim pragmatici si eficienti. O solutie la indemana ar fi gatirea orezului sarbesc cu muschiulet de vita. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest fel de mancare delicios:

INGREDIENTE

  • 1 legatura patrunjel
  •  3-4 linguri ulei de masline
  •  300 g muschiulet de vita
  •  2-3 catei de usturoi
  •  2 rosii
  •  1-2 morcovi
  •  1 dovlecel
  •  2 ardei
  •  1 ceapa
  •  400 g orez cu bobul rotund
  •  cimbrisor proaspat

Mod de preparare

Se alege orezul, se spala in 3-4 ape si se lasa sa stea 10 minute in apa calduta, sa se inmoaie si sa fiarba mai usor. Se taie muschiuletul de vita cubulete si se caleste in ulei pana se patrunde bine. Se adauga o cana de apa calda si se lasa sa se inabuse. Spre sfarsit, se adauga rosiile pasate, sarea, piperul si cimbrisorul. Se curata legumele, se spala si se taie cubulete sau se dau pe razatoarea mare. Legumele se calesc pentru inceput in uleiul de masline si apoi se adauga orezul scurs de apa. Se lasa sa se inabuse si, cand a inceput sa se ingroase, se adauga apa calduta putin cate putin.
Dupa ce s-a fiert orezul, se adauga muschiul de vita si se amesteca bine. Pentru un aspect si un gust deosebit, se baga in cuptor aproximativ 30 de minute. Pilaful sarbesc se serveste ornat cu patrunjel verde.





Adauga un comentariu