News Flash:

Organizarea admiterii in invatamantul superior

3 Martie 2008
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristian Adomnitei Ministrul Educatiei Cercetarii si Tineretului
Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a aprobat criteriile de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta, masterat si doctorat pentru anul universitar 2008 - 2009. Astfel, admiterea in invatamantul superior de stat si particular pentru fiecare ciclu de studii se organizeaza de fiecare universitate cu respectarea prevederilor legislatiei.

"Admiterea pentru toate formele de invatamant ale ciclului universitar de licenta se poate organiza prin concurs intr-una sau doua sesiuni, inainte de inceperea anului universitar. Perioadele celor doua sesiuni, formele si probele de concurs se stabilesc prin metodologie proprie si se fac publice cu cel putin 6 luni inainte de inceperea anului universitar, prin afisare la sediul institutiilor si prin publicare pe site-ul propriu. Pot candida la admiterea in ciclul de studii universitare de licenta absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta. In ciclul de studii universitare de masterat pot fi admisi absolventii cu diploma de licenta ai ciclului de studii universitare de licenta si absolventii cu diploma de licenta sau echivalenta a studiilor universitare de lunga durata", a declarat Mirabela Amarandei, consiliera ministrului Cristian Adomnitei. Elevii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie - iulie sau august - septembrie 2008 pot prezenta la inscriere, pentru sesiunea imediat urmatoare examenului de bacalaureat in anul 2008, in locul diplomei, adeverinta eliberata de liceu, in care se mentioneaza media generala de la bacalaureat si mediile obtinute in anii de liceu. Copiii personalului didactic sunt scutiti de plata taxelor de inscriere la concursurile de admitere in invatamantul superior, o singura data in cadrul unei institutii de invatamant superior.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

concurs
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3381 (s) | 22 queries | Mysql time :0.224624 (s)