Local

Orientare – Scoala Carmen Silva a castigat Cupa Unirii pe un ger naprasnic

Publicat: 26 ian. 2000

•Cea de a doua editie a aliniat la start duminica, 40 de participanti

Inceputa sambata, 15 ianuarie, cu etapa „memorialului Mihai Eminescu„, Cupa Unirii la orientare si-a desemnat castigatorii la finele saptamanii trecute, dupa ultima etapa. Duminica, pe un ger naprasnic, 40 de elevi de la diferite scoli si licee iesene au luat startul la ultimul act al acestei competitii, organizata de ONCR Iasi si finantata partial de Directia pentru Tineret si Sport. Dupa o scurta evocare a momentului Unirii, inginerul Valentin Panzaru a purtat un scurt dialog cu participantii initiindu-i impreuna cu prof. Viorel Paraschiv in tainele orientarii.

Ca si la prima etapa, au fost reprezentate la start numeroase institutii de invatamant, scolile Ion Neculce, Carmen Silva, Veronica Micle, Gheorghe Asachi, Nicolae Tonitza, Stefan Barsanescu, Nicolae Iorga si licele Vasile Alecsandri, Tehnoton, CFR, Octav Bancila, numarandu-se printre participante.

Concursul pe echipe de orientare simpla a fost castigat la categoria 10-14 ani de Razvan Mercas, Viorel Ungureanu, Petronel Rotariu si Andrei Olan, locul secund revenind cuplului Voicu Suceveanu – Andrei Raileanu.

In proba individuala a copiilor peste 14 ani, locul intai a fost ocupat de Daniel Hanganu, podiumul fiind completat in ordine de Viorel Hanganu si respectiv Spiridon Ionescu.

In cel de-al doilea concurs al etapei de orientare cu saniuta, la categoria 10-14 ani, s-a impus perechea formata din Dumitru Cipiniuc si Mihai Vasilache. Pozitia secunda in clasament a fost ocupata de fratii Andrei si Ionut Humelnicu in timp ce ultimul loc al podiumului a revenit cuplului Romica Apostu/Razvan Buzuleac.

In clasamentul final al Cupei Unirii, pe primul loc se situeaza scoala Carmen Silva, pozitiile imediat urmatoare revenind liceelor Octav Bancila si respectiv Vasile Alecsandri.

Campuri pe Valea Blaznei

In perioada 29 ianuarie – 4 februarie, in zona Valea Blaznei (judetul Bistrita Nasaud) se vor desfasura doua campuri de cercetasi pe teme formativ-informative ce vor cuprinde comunicari, aplicatii practice si drumetii. Cele doua campuri poarta numele de „Botezul zapezii” si „Scoala de Iarna” si vor numara printre participanti pe langa tineri din centre de cercetasie iesene, reprezentanti din Bucuresti, Harghita, Bistrita Nasaud, Suceava si Roman. Dupa cum ne-a precizat unul din organizatorii acestei actiuni, Viorel Paraschiv, in cadrul activitatilor de timp liber, un rol important va reveni comunicarii inter-organizationale si jocurilor de cunoastere, de comunicare si distractive.loading...

Adauga un comentariu