Secretele istoriei

Originalul Orient Express

Publicat: 15 ian. 2015

Primul tren Orient Express a fost pus in circulatie la 5 iunie 1883 si a unit Parisul de Constantinopole prin Nancy – Strasbourg – München – Viena – Budapesta – Szeged – Jimbolia – Timisoara – Caransebes – Varciorova – Craiova – Piatra Olt – Pitesti – Bucuresti – Giurgiu – Smarda (2.627 km).

Vezi si Regina Elisabeta a Romaniei si rolul ei in politica

De aici, pasagerii erau transportati cu feribotul peste Dunare la Ruse, in Bulgaria, pentru a lua un alt tren spre Varna, unde urma o noua transbordare, pe un pachebot al companiei austriece Lloyd, cu care pasagerii ajungeau, dupa un voiaj ce insuma 83 de ore si 30 de minute, la Constantinopole (Istanbul).

Vezi si Trenul personal al fostului dictator iugoslav Iosip Broz Tito transformat in muzeu

In 1885, o noua ruta a fost deschisa, de aceasta data se ajungea la Istanbul pe cale ferata prin Viena spre Belgrad, doua transporturi la Nis si Plovdiv si apoi pana la Istanbul pe cale ferata. Dupa deschiderea podurilor peste Dunare, de la Fetesti si Cernavoda construite de inginerul roman Anghel Saligny, traseul trenului a fost prelungit pana la Constanta de unde pasagerii erau preluati de vapoarele Serviciului Maritim Roman. Istanbul a fost punctul cel mai estic pana la 19 mai 1977.loading...

Adauga un comentariu