Magazin

Originea averii lui Boureanu, dezvaluita de Ion Mihai Pacepa!

Publicat: 16 sept. 2016

Fostul sef al Securitatii a sustinut ca parintii geologi ai politicianului au descoperit un zacamant de aur in Zambia

Cristan Boureanu
 s-a nascut in Zambia, acolo unde parintii saigeologi au fost trimisi de statul roman pentru exploatarea unui zacamant de aur.

Cristian Boureanu a revenit in prim-plan o data cu scandalul declansat intre el si fiica sa, Ioana. In trecut, Boureanu a intrat in atentia presei pentru averea sa impresionanta, ultima declaratie a sa, din 2012, cuprinzand 17 terenuri, mai multe conturi, dar si bijuterii si ceasuri in valoare de 380.00 de euro. “Prima oara cand am lucrat pentru bani a fost in clasa a sasea cand lucram ca zilier pentru o echipa de prospectiuni geologice, parintii mei fiind ingineri geologi. Putin mai tarziu, am facut ceva mai multi bani vanzand ziare la sfarsit de saptamana. Castigam mai mult intr-un weekend decat parintii mei intr-o luna. Atunci am realizat pentru prima oara ca daca vrei sa ai succes, trebuie sa incerci sa reusesti pe cont propriu.  Am fost de multe ori tentat sa emigrez si o data am si facut-o. In anul 1994 am plecat in Africa de Sud. Un an mai tarziu, am decis sa ma intorc si nu imi pare rau pentru ca in acel moment am luat doua decizii care mi-au marcat viata: mi-am deschis o firma si am intrat in politica. Am descoperit ca ma pricep binisor la amandoua”, a explicat Boureanu originea averii sale.
Vezi si: Fiica lui BOUREANU a devenit TINTA unui LIBIDINOS de pe Facebook: „Am poze cu tine peste tot in casa si am un altar cu poza ta pe perete”
Agentia de Investigatii Media a publicat un material in care se aduceau alte argumente: „Parintii sai, geologi de profesie, au primit o oferta de munca in aceasta tara, dupa ce au descoperit marele zacamant de aur de la Valiug. Pana in 1984, tanarul a stat in Zambia. A venit apoi in Romania si, dupa Revolutie, in doar cativa ani, a ajuns unul dintre cei mai bogati politicieni. Cum s-a intamplat insa acest lucru, ramane un mister. Desi Boureanu spune ca a muncit din greu pentru a face bani, realitatea pare a fi alta. Mai exact, avutia democrat-liberalului s-ar datora si activitatilor familiei sale inainte de 1989”. La fel sustinea si site-ul coruptieinarges.ro, in urma cu ceva timp: „Deputatul Cristian Boureanu a fost luat la tinta si de generalul de securitate Ion Mihai Pacepa. Fostul adjunct al Directiei de Informatii Externe din perioada lui Ceausescu a iesit recent, la rampa, cu o explicatie bomba pentru averea impresionanta a tanarului deputat de Arges. „Tatal sau a descoperit, pe vremea lui Ceausescu, un mare zacamant de aur in Zambia, din care s-au alimentat trei ani conturile Securitatii”. 

Intr-adevar, Pacepa, fostul sef al Securitatii ceausiste, explicase contextul situatiei:  „In anul 1978, dictatorul Zambiei, Kenneth Kaunda, a luat un imprumut de 15 milioane de dolari de la dictatorul roman Nicolae Ceausescu pentru a cumpara tractoare. Multe dintre acestea nu au functionat. Banii urma sa-i plateasca in aur, de la prospectiunile pe care le facea statul roman, care avea 50% din extragere. Asa ca timp de trei ani, din 1980-1982, tot aurul Zambiei a alimentat conturile Securitatii”. Boureanu s-a nascut in 1972 in Zambia, la Lusaka, ajungand in Romania in 1984, impreuna cu parintii sai, cand avea 12 ani.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu