Fotbal intern

Oscar Washington Tabarez: Am avut penalty clar

Publicat: 01 mart. 2012

Oscar Washington Tabarez, selecţionerul echipei de fotbal a Uruguayului, a declarat că formaţia sa ar fi trebuit să beneficieze de un penalty clar în prima repriză, la intervenţia lui Tătăruşanu asupra lui Cavani, în meciul amical cu Romania (1-1).

”In fotbal e greu de explicat rezultatele. Ocaziile de gol sunt cele care arată rezultatul. Fiecare echipă a dominat o repriză, Uruguayul pe prima, Romania pe a doua, dar noi am avut un penalty clar. E pentru prima oară cand văd aşa ceva în fotbal”, a declarat Tabarez, care a subliniat că ”Romania a făcut un joc bun, dinamic, a avut ocazii, dintre care una a fructificat-o”.

Tabarez a menţionat că ”publicul a asistat la o partidă plăcută”, iar cel mai mult i-a plăcut Torje de la echipa Romaniei, pe care l-a considerat cel mai bun om al tricolorilor.

”Cele două echipe au depus un efort considerabil, pe un teren instabil, care a fost şi mai greu după ce a început să ningă”, a mai spus Tabarez, care a apreciat totuşi că ”Arena Naţională e un stadion frumos, plăcut la vedere, care poate găzdui o finală de Europa League”. După cum se ştie Arena Naţională va fi gazda finalei Europa League, pe 9 mai.

Selecţionerul echipei ”Celeste” a explicat şi atmosfera relaxată din sanul echipei Uruguayului: ”Jucătorii se cunosc de multă vreme, sunt profesionişti, se concentrează pe teren, dar în afara lui sunt altfel, relaxaţi”.

Tabarez a precizat că ar fi bine dacă Romania şi Uruguay s-ar întalni la Cupa Mondială din 2014, ”pentru că asta presupune că şi noi şi Romania ne vom califica. Noi suntem pe primul loc în preliminariile sud-americane, dar mai e mult pană la final”.

Echipele naţionale ale Romaniei şi Uruguayului au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci amical de fotbal. Oaspeţii, locul 4 la CM 2010 şi campionii Americii de Sud, au marcat în debutul jocului (2), prin Edinson Cavani, dar tricolorii au jucat mai bine în repriza secundă, reuşind egalarea prin Bogdan Stancu (50).loading...

Adauga un comentariu