News Flash:

Şoselele morţii din judeţul Suceava

6 Iulie 2010
934 Vizualizari | 0 Comentarii
• In primele şase luni ale anului au fost 125 de evenimente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 33 de persoane, iar 119 au fost rănite grav • cifrele sunt prezentate într-o statistică realizată de noul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, comisarul Liviu Sfichi • judeţul Suceava are cea mai întinsă reţea de drumuri publice din ţară • căruţaşi, biciclişti, mopedişti şi pietoni, la fel de vinovaţi de producerea accidentelor ca şi conducătorii auto

Conform unei statistici prezentate de noul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, comisarul Liviu Sfichi, de la începutul anului au fost înregistrate în judeţ un număr de 125 de evenimente rutiere, în care şi-au pierdut viaţa 33 de persoane, iar 119 au fost rănite grav.
Zonele în care s-au petrecut cele mai multe accidente sunt drumurile europene sau naţionale ce traversează localităţile Vadu Moldovei -cu 10 accidente soldate cu trei morţi, 12 răniţi grav şi opt uşor, în 2010, Fantana Mare cu cinci accidente, cu şase răniţi grav, Pătrăuţi - patru accidente, cu patru decedaţi şi trei răniţi grav anul acesta, Dărmăneşti cu cinci accidente, cinci morţi şi şase răniţi grav, Poiana Stampei – Dorna Candrenilor cu patru accidente, soldate cu şapte morţi şi un rănit grav, Capu Codrului cu şapte accidente, cu 10 morţi şi opt răniţi grav, Frasin cu opt accidente, trei persoane decedate şi şase rănite grav.

• numărul de maşini, în creştere exponenţială de la un an la altul

„Deţinerea unui autovehicul nu mai constituie de mult timp un lux sau un moft al cuiva, ci o necesitate. Lucru explicabil şi prin faptul că, în ultimii ani, mai ales după ce romanii au obţinut libertatea de a circula fără probleme în Comunitatea Europeană, „explozia rutieră” în ţara noastră a înregistrat un ritm fără precedent” arată comisarul Liviu Sfichi ar cifrele pe care le le prezintă sunt edificatoare. Astfel, dacă în anul 1991, în judeţul Suceava, existau, înmatriculate, circa 30.000 de maşini, în 2007, numărul acestora a ajuns la 97.441, pentru ca, în 2008, să se apropie de 110.000, iar un an mai tarziu, deci în 2009, să ajungă la aproape 120.000. In prezent, numărul autovehiculelor a ajuns la circa 130.000. Pe drumurile publice ale judeţului, acestora li se adaugă un număr foarte mare de motociclete, motorete, biciclete şi vehicule cu tracţiune animale. „Pentru a avea însă o imagine mai clară a ceea ce înseamnă traficul rutier pe drumurile publice ale judeţului nostru, dar mai ales pe cele naţionale, trebuie luat în calcul şi miile de autovehicule aflate în tranzit spre sau dinspre punctul de frontieră Siret, Ardeal ori sudul ţării. şi încă un amănunt, peste care nu se poate trece uşor cu vederea. Dintre toate judeţele ţării, Suceava are cea mai întinsă reţea de drumuri publice. Este vorba de 3083,043 km, din care 631,054 km sunt drumuri naţionale, iar 257,054 km sunt europene. Drumurile judeţene se întind pe 1136,452 km, iar cele comunale, pe aproape 700 de km”, a punctat şeful Poliţiei Rutiere Suceava.

• Anul acesta, pe drumurile publice din judeţul nostru au avut loc 125 de accidente rutiere în care şi-au pierdut viaţa 33 de persoane

Comisarul Sfichi arată că „este de aşteptat ca în această vastă reţea de drumuri să întalnim tot felul de conducători auto: pe langă cei corecţi, disciplinaţi, cu gandirea limpede, care respectă cu stricteţe prevederile legale mai sunt şi oameni (dacă îi putem numi, pe unii dintre ei, aşa) nervoşi, grăbiţi peste măsură şi tentaţi mereu să apese la maximum pedala de acceleraţie, neatenţi, obosiţi pană la limita de a adormi la volan, plini de sine şi gata să intre în orice moment în depăşiri extrem de periculoase, sfidători ai semnelor de circulaţie. Din această categorie de manuitori ai volanului, ce constituie un pericol pentru siguranţa circulaţiei, fac parte şi prietenii lui Bachus, adică cei care, sfidandu-i pe semenii lor aflaţi în trafic, pornesc la drum după ce au consumat diverse cantităţi de băuturi alcoolice sau, mai grav, nici măcar nu posedă permis de conducere auto. In asemenea condiţii, cand iresponsabilitatea conduce maşina, ne aşteptăm la accidente, unele deosebit de grave, cu consecinţe de neînchipuit”. Anul acesta, de pildă, pe drumurile publice din judeţul nostru au avut loc 125 de asemenea evenimente, în care şi-au pierdut viaţa 33 de persoane, iar 119 au fost rănite grav, unele dintre ele rămanand cu sechele pentru tot restul vieţii. Despre pagubele materiale nu mai vorbim. Trecand în revistă evenimentele tragice din ultima perioadă de timp, ne reamintim, cu strangere de inimă, cazul de la Berchişeşti, înregistrat în ziua de 5 martie, cand datorită vitezei excesive pe un carosabil ud, cel de la volan a pierdut controlul maşinii, ceea ce a dus la un accident soldat cu 4 morţi.
(Sursa: Obiectiv)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3904 (s) | 24 queries | Mysql time :0.273967 (s)