Arheologie

Oseminte care apartin uneia dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii, descoperite

Publicat: 28 apr. 2015

Arheologii din India au facut o descoperire extrem de importanta si au gasit mai multe schelete care provin din una dintre cele mai vechi civilizatii ale lumii.

Aceasta descoperire ar putea oferi informatii importante despre originile primelor asezari omenesti. Ramasitele umane dateaza din vremea civilizatiei din Valea Indusului, care a aparut acum aproximativ 5000 de ani si s-a intins in zilele moderne ale Pakistanului, Indiei si nord-estul Afghanistanului.

Cele trei oseminte descoperite apartin unor adulti, un barbat si o femeie, precum si unui copil. Osemintele au fost descoperite intr-un cimitir din satul Rakhigarhi, situat in regiunea Hisar, cunoscuta de istorici ca fiind o zona a Vaii Indusului (sau Harappan), informeaza The Independent.

Vezi si Misterul sarcofagelor egiptene. Serveau unor experimente chimice?

Coordonatorul echipei, Nilesh Jadhav a precizat ca alte lucruri care au fost gasite acolo indica aflarea unor informatii extrem de importante. Aceste a declarat pentru The Tribune ca la fata locului va sosi si o echipa din Coreea de Sud, care va efectua o analiza tehnica a sitului, cu aparatura moderna.

Vezi si Descoperire arheologica remarcabila in Prahova

„Cu ajutorul acestor experti vom reconstitui ADN-ul lor. Am incercat sa facem acelasi lucru cu ajutorul unor antropologisti japonezi in urma cu 5 ani, cand am descoperit un cimitir din era Harappan in districtul Rohtak, insa am esuat”, a declarat profesorul Jadhav.

Cercetatorul Malavika Chatterjee a anuntat ca la locul unde au loc excavari au fost gasite si jucarii, inclusiv „figurine cu animale sau personaje mitice”.

Arheologii din cadrul Universitatii Deccan faceau sapaturi in sit inca din 2012.

Civilizatia Indus sau Harappan a reprezentat una din cele mai mari societati ale lumii antice. Contemporana cu Egiptul Antic si Mesopotamia, populatia Indusului pare sa fi constituit 10% din populatia lumii. Cu toate acestea, acum 3000 de ani orasele civilizatiei Indusului au fost distruse, iar oamenii au disparut.  Cazand prada schimbarilor climatice, agricultura nu mai putea fi practicata in aceste zone, motiv pentru care civilizatia Harappan a inceput sa migreze catre est, spre valea fluviului Gange, unde caracteristicile musonilor ramasesera mai stabile.loading...

Adauga un comentariu