Plante medicinale

Osul-iepurelui elimina excesul de lichide din tesuturi

Publicat: 24 ian. 2011

Osul-iepurelui, numit in diferite parti ale tarii darmotin, sudoarea-calului, sudoarea-capului, salatioara, asudul-calului, creste prin locuri uscate, pasuni, fanete si mai ales pe terenurile unde pasc vitele.

De la aceasta planta se foloseste radacina – Radix Ononidis – care contine izoflavonoizi, substante triterpenice si glicozide amare precum si ulei volatil. Aceste principia ii dau proprietatea de a stimula secretiile glandelor, avand actiune diuretica si depurativa.

Osul-iepurelui este considerat un diuretic complet inofensiv pentru organism si in special pentru rinichi. Se recomanda in hidropizia insotita de edeme, datorita retinerii de apa in tesuturi, de asemenea in calculoza renala si cistite.

Recomandari:
Radacina este indicata in starile cu retentie de apa, edeme , in bolile metabolice, in reumatism, guta, in unele boli dermatologice cronice.

Mod de preparare:
Infuzia din radacina de osul-iepurelui se prepara din 1 lingura de produs maruntit, la ½ de litru de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Se poate prepara si un decoct din 1 lingura de radacina bine maruntita, la 1 cana cu apa. Se fierbe 15 minute la foc linistit si se strecoara. Se beau 3 cani pe zi.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit