News Flash:

Otetul, borsul si zeama de varza, trei "acrituri" care ne indulcesc viata

6 August 2010
4599 Vizualizari | 0 Comentarii
Otet
Aparent trei alimente banale, care nu sunt menţionate în nici un tratat de medicină, borşul, oţetul şi zeama de varză sunt uluitoare prin calităţile lor.

Borsul limpezeste capul după betie

Obţinut din tăraţele de grau bogate în vitaminele din complexul B, dar şi în calciu, magneziu, zinc sau seleniu, borşul este un adevărat elixir al organismului. Folosit în vechime ca remediu în tratarea „relelor” provocate de prea mult ospăţ, borşul îşi păstrează şi acum aceleaşi calităţi. Deşi au încercat din răsputeri să explice cum de borşul are proprietatea de a te trezi din beţie, specialiştii n-au găsit nici în acest moment un răspuns. Un lucru este însă cert. Doi litri de borş băuţi pe parcursul a două ore ne ajută să ne redobandim echilibrul şi ne redă capacitatea de a judeca „normal”. Mahmureala, „starea de după beţie” este eliminată total dacă dimineaţa la trezire, „pacientul” consumă un litru de borş într-un timp record. Totodată, pe tot parcusul zilei respective, se mănancă puţin, dar des, de şase, şapte ori, iar fiecare masă va începe cu o cană cu borş. Durerile de cap însoţite de greaţă sau vertij cedează consumand pe parcusul unei zile un litru şi jumătate de borş proaspăt. Paralel, se frecţionează uşor tamplele cu oţet de mere şi se stă pe cat posibil la aer curat. Se consumă doar alimente uşoare şi se evită stresul, un factor important în apariţia migrenelor.

Dieta magica, prietena buna cu ficatul

Dacă aveţi probleme cu ficatul sau bila, beţi cu un sfert de oră înainte de cele trei mese principale cate o cană de borş. Bătranii spun că pentru o mai mare eficienţă, se poate pune în cana de borş un varf de cuţit de pelin. Ca să daţi jos într-un timp record kilogramele nedorite apelaţi cu încrederela „dieta cu borş“. Cum se procedează: timp de o săptămană, consumaţi un preparat obţinut din jumătate de litru de borş proaspăt, doi litri de apă de izvor, zeama de la o lămaie şi trei linguri cu miere. Toate componentele se pun într-un vas şi se amestecă bine, pană se omogenizează, apoi se pun în sticle care se păstrează la temperatura camerei. Se consumă trei litri din acest preparat pe parcursul unei zile. Efectele sunt garantate.

Otetul de mere curata organismul dupa intoxicatia alimentara

Preluand calităţile materiei prime din care este obţinut, adică merele, oţetul de mere conţine foarte mult potasiu, mineral esenţial pentru funcţionarea sistemului nervos şi cardio-vascular, dar şi calciu, magneziu, fosfor, siliciu şi fier, fiind indicat mai ales persoanelor care au ţinut diete pe bază de carne. Un tratament ieftin şi eficient celor care doresc să dea joc colăceii de pe burtă, constă în consumul în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, a unui pahar cu apă plată în care au fost adăugate două linguriţe cu oţet de mere. Totodată, pe parcursul zilei, după fiecare masă, se va bea o jumătate de pahar de apă în care s-a adăugat o linguriţă cu oţet de mere şi două linguriţe de miere. Pofta de mancare exagerată se tratează consumand înainte de fiecare masă doi căţei de usturoi pisaţi împreună cu o lingură mare cu oţet de mere şi puţină apă. Pentru că este destul de dură pentru tubul digestiv, cura se urmează şapte zile, urmand o săptămînă de pauză, apoi se poate relua. In cazul intoxicaţiei alimentare se beau în reprize un litru de apă plată în care au fost dizolvate patru linguri cu oţet de mere.

Stop febrei musculare!

Durerile de cap cauzate de afecţiunile hepato-biliare cedează cu două linguriţe cu oţet de mere diluate în puţină apă. Extern, se frecţionează tamplele cu acelaşi „medicament”. Tot cu acest procedeu trece şi oboseala de după nopţile nedormite. „Tratamentul” durează o jumătate de oră şi este urmat, în mod obligatoriu, de un duş călduţ. Febra musculară se tratează masand prelungit părţile dureroase cu patru linguri cu oţet, amestecat cu 40 de picături de ulei volatil de mentă.

Zeama de varza combate constipatia!

Chiar dacă nu are un miros prea grozav, medicina populară romanească afirmă că banala zeamă rezultată după scurgerea verzei murate are efecte de-a dreptul miraculoase. Două pahare de zeamă de varză băute înainte de fiecare masă reglează apetitul excesiv, iar trei-patru pahare consumate după mese stimulează digestia şi ajută la dezintoxicarea traiectului digestiv. De asemenea, este un foarte bun remediu pentru a slăbi în mod natural. In cazul hepatitei cronice o jumătate de litru de zeamă de varză, băută dimineaţa, pe stomacul gol, face adevărate minuni. In paralel, pe tot parcursul zilei se consumă un litru de ceai de sunătoare. Sensibilitatea la frig este combătută tot cu zeama de varză, care, prin conţinutul său de vitamine stimulează circulaţia sangelui, facilitand încălzirea corpului. Se beau zilnic două pahare cu zeamă de varză.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014560 (s)