Actualitate

Otniela Sandu se pregateste pentru competitia vietii ei

Publicat: 30 iun. 2019
17

Dupa ce si-a testat limitele in show-urile “Supravietuitorul” si “Ferma”, reusind sa ajunga de fiecare data in finala, Otniela Sandu are in plan inca o depasire a propriilor forte. Vrea sa participe la un triatlon si se pregateste pentru a face o impresie buna.

"Sunt trei ani de cand alerg, iar toata treaba asta cu alergatul a venit atat de spontan pentru ca pana acum trei ani nu-mi placea sa alerg, chiar mi se parea chinuitor. Dupa ce am terminat proiectul «Supravietuitorul» m-a intrebat Dragos Bucurenci daca vreau sa alerg pentru «Hope&Homes for Children». Am zis ca vreau, dar ca nu mai alergasem pana atunci. Aveam de ales intre 3, 10 si 21 de kilometri. Am vrut 21, dar mi-a sugerat sa incep cu 3. Eu n-am putut sa incep cu 3 si am ales 10. Asta a fost in vara, iar in toamna, la un alt maraton am ales 21 de kilometri", ne-a povestit Otniela despre inceputurile ei in materie de maraton si semimaraton.

Desi viseaza de acum un an sa participe la un triatlon, intamplarea a facut ca anul trecut sa renunte pe ultima suta de metri. "M-am inscris anul trecut la triatlon. Toti lumea s-au mirat cand m-au auzit, singurul care m-a sustinut a fost Dragos Bucurenci. El si Marius Manole. Marius a fost la acel triatlon, eu nu am mai apucat, pentru ca a intervenit ceva exact inainte cu o saptamana si nu am mai putut sa mai merg. Nu ma las. Vreau in continuare sa merg", a mai completat Otniela.

Telul ei nu este de a castiga medalii sau cupe, ci de a ajuta oameni mai putin norocosi, astfel ca majoritatea competitiilor la care participa au ca scop un act caritabil. "Acum ma pregatesc pentru triatlon. Mi-a sugerat Dragos sa merg mai mult cu bicicleta, pentru ca nu este chiar asa cum cred eu. Merg bine cu bicicleta, dar pe dealuri si serpentine e altceva. Triatlonul incepe cu inot, apoi bicicleta si alergat. Dar e distanta mare. Dupa ce faci 21 de kilometri sa si mergi cu bicicleta si sa si inoti e destul de greu. In plus, am inteles ca la inot trebuie sa fii obisnuit, pentru ca sunt foarte multi oameni si este efectul ala de zici ca te baga cineva intr-o masina de spalat si toata lumea se agita pe langa tine. Plus ca te panichezi un pic", a mai spus fosta finalista de la "Ferma", completand ca niciodata nu a mizat pe ideea de a iesi pe primul loc, ci mereu a avut in gand sa duca la bun sfarsit cursa.

"Nu am un tel sa ies pe primul loc. Daca m-as fi gandit asa clar nu as mai fi mers, pentru ca trebuie sa te pregatesti pentru a iesi pe primul loc, dar ma chinuiesc oricum sa am rezultate cat mai bune si in conditiile astea, sa scot un timp bun".

Adauga un comentariu