Aperitive

Oua coapte in cartofi

Publicat: 13 ian. 2012

Ingrediente:

2 cartofi mari
2 oua
cca 50 g cascaval ras
putin unt
sare
piper

Mod de preparare:

Am copt cartofii 1 h si 30 min, pana s-au inmuiat bine, apoi i-am lasat cateva minue sa se racoreasca, dupa care i-am taiat orizontal in partea de sus, formand un capacel. Am scobit continutul cu o lingurita, lasand peretii cartofilor grosi de 1 cm. Am condimentat pe dinauntru, apoi am trecut la formarea umpluturii
Din continutul cartofilor am facut un piure delicios, adaugand unt, sare si piper. Cu acest piure am umplut din nou cartofii, avad totusi grija sa las o gaura in mijloc pentru oua. Am spart ouale in interiorul cartofilor, apoi le-am pus capacelele la loc si i-am dat la cuptor timp de 10 minute, pana s-au copt ouale. Dupa acest pas, am scos capacelele cartofilor si am decorat cu cascaval ras si unt. Din piureul ramas am format 2 bilute, pe care le-am asezat ca decor pe farfurie. Am servit cartofii fierbiti, pe pat de iaurt.
Recomandare: daca vreti sa faceti o surpriza placuta copiilor, nu ridicati capacelele cartofilor dupa ce i-ati scos din cuptor. Lasati-le lor placerea de a descoperi ce e inauntru.
Oua coapte in cartofi pregatite de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu