Sfatul medicului

Ouale de gaina ar putea inlocui tratamentul cu antibiotice in cazul infectiilor urinare. Ce alte antibiotice naturale propun medicii

Publicat: 12 mai 2019
7

Infectiile urinare, pietrele la rinichi si afectiunile prostatei sunt cele mai des intalnite probleme, dar exista solutii moderne de tratament.

Tratamentele cu antibiotice in cazul infectiilor urinare ar putea fi inlocuite cu terapii bazate pe oua de gaina, dar nu orice fel de gaina.

Prof. dr. Mircea Penescu, medic primar medicina interna si nefrologie, la Digi24: Imunizand o pasare cu microbii care sunt cauza infectiilor la un anume pacient sau cu o colectie de microbi, acea pasare cam in trei saptamani dezvolta niste anticorpi bazati pe imunoglobuline Y. Culmea este ca acesti anticorpi se concentreaza in galbenusul de ou si practic fac un transfer de imunitate, dau o imunitate pasiva.

Astfel, este stimulata imunitatea pacientului.

Prof. dr Mircea Penescu, medic primar medicina interna si nefrologie, la Digi24: Sigur ca departe de a putea afirma certitudini, nimic nu e cert in lumea asta, iar in medicina totul trebuie supus unei rigori stiintifice deosebite, dar este o speranta si despre asta s-a discutat in sesiunea noastra.

La Conferinta Medicala „Aspecte nefro-urologice moderne” s-a discutat si despre reintoarcerea la natura, atunci cand vine vorba despre infectiile urinare.

Prof. dr Mircea Penescu, medic primar medicina interna si nefrologie: Tot ce este continut in fructele cu culoare cianotica, albastruie sau rosie cum este merisorul, catina, afina, toate acestea contin antibiotice naturale, care folosite cu consecventa reprezinta un factor de impiedicare a aderentei bacteriene si evitam pletora asta de antibiotice cu care ne-am invatat.

in situatiile mai grave, cand este nevoie de interventii chirurgicale, endurologia ofera solutii moderne de tratament.

Prof. dr. Petrisor Geavlete, medic urolog: inseamna de fapt tehnologia minim invaziva, deci care evita operatia clasica, aplicata in foarte multe domenii: litiaza renala, tumori de cale urinara, vezicale, prostatice, in adenomul de prostata, in malformatii si lista este aproape fara numar.

Invitatul special al conferintei a fost profesorul Bob Djavan, care conduce departamentul de urologie al spitalului Rudolfinerhaus din Viena.

Prof. dr. Bob Djavan, medic urolog, Spitalul Rudolfinerhaus din Viena: in viitor vom avea mai multe diagnostice puse pe baza testarilor genetice. De exemplu, la tineri vom putea face o testare genetica si astfel vom sti ce o sa pateasca in urmatorii 10-20-30 de ani, deci la o persoana de 20 de ani vei sti daca va dezvolta un cancer la prostata, rinichi sau creier in viitor, asa ca vei incerca sa previi.

Terapii moderne exista si acum, incusiv in cazul bolilor grave, precum cancerul.

Prof. dr. Bob Djavan, medic urolog, Spitalul Rudolfinerhaus din Viena: Daca ai deja boala, vei avea optiuni mai bune de tratament, cum ar fi imunoterapia, poate chiar terapii genetice, dar imunoterapia este cea mai moderna acum, plus interventii chirurgicale cu ajutorul robotilor. in acest moment numim roboti niste aparate pe care le manipulam noi, dar poate ca in viitor vom avea roboti adevarati, noi vom injecta robotul in piele, iar acesta va face toata treaba si va rezolva problema.

Pentru ca tratamentele sa fie eficiente, este important si ca boala sa fie descoperita cat mai devreme.

Prof. dr. Bob Djavan, medic urolog, Spitalul Rudolfinerhaus din Viena: Faci asta pentru masina ta, faci asta pentru calul tau, pentru animalul de companie, faci verificari regulat, dar trebuie sa o faci si pentru tine. in al doilea rand, autoritatile trebuie sa se implice in preventie.

Este mai usor sa previi decat sa tratezi, dar si mai ieftin. Pentru a preveni aparitia bolilor este important sa avem un stil de viata sanatos, dar si sa mergem la medic pentru controlul anual. D.F.
Adauga un comentariu