News Flash:

Ouale din ciocolata, atat de populare de Pasti, benefice pentru sanatate

31 Martie 2010
651 Vizualizari | 0 Comentarii
Ouale din ciocolata, atat de populare de Pasti, au efecte benefice asupra sanatatii, sugereaza un studiu german care a demonstrat ca o mica portie zilnica de ciocolata, de preferat neagra, contribuie la reducerea tensiunii arteriale si a riscului de declansare a unor maladii cardiace, anunta AFP, citata de Mediafax.

Pentru acest studiu, medicii germani au monitorizat timp de un deceniu starea de sanatate si stilul de viata ale celor 19.357 de participanti, cu varste cuprinse între 35 si 65 de ani. Voluntarii care au consumat cele mai mari cantitati de ciocolata - în medie, 7,5 grame pe zi, reprezentand un patrat dintr-o tableta de 100 de grame - aveau o tensiune arteriala mai mica si au beneficiat de o reducere cu 39% a riscului de a suferi un infarct sau un atac cerebral, comparativ cu voluntarii care au mancat cele mai mici cantitati de ciocolata (în medie, 1,7 grame/ zi). Diferenta dintre cele doua grupuri a constat în mai putin de 6 grame de ciocolata pe zi, aceasta cantitate reprezentand mai putin de un patrat dintr-o tableta de 100 de grame, au explicat autorii studiului, coordonat de Brian Buijsse, de la Institutul German pentru Nutritie Umana din orasul german Nuthetal. "In termeni absoluti, daca persoanele din grupul care consuma cea mai mica cantitate de ciocolata ar fi mancat 6 grame din acest desert în plus în fiecare zi, ne-am putea astepta la 85 de infarcte si atacuri cerebrale mai putine, din 10.000 de cazuri, într-o perioada de 10 ani", a adaugat cercetatorul german. Savantii germani au chestionat un subgrup de studiu, alcatuit din 1.568 de voluntari, pentru a afla tipul de ciocolata pe care îl consuma acestia, pentru a obtine astfel informatii mai precise. 57% dintre respondenti au spun ca prefera ciocolata cu lapte, 24% - ciocolata neagra si 2% - ciocolata alba. Efectul benefic asupra tensiunii arteriale si a sanatatii cardiace se datoreaza flavonoizilor din cacao, iar ciocolata neagra este sortimentul în care aceste substante se gasesc în concentratia cea mai mare. Flavoinoizii au efecte benefice asupra organismului datorita faptului ca sunt capabili sa sporeasca fluxul sangvin catre creier.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018940 (s)

loading...