News Flash:

Pacaliciul

23 Septembrie 2009
2388 Vizualizari | 3 Comentarii
Alexandru Lazescu
• Culmea tupeului la Alexandru Lazescu, presedintele Ziarului de Iasi • Facultatea de Litere a scos oficial la concurs, in aceasta luna, postul de director al Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii • Surpriza de proportii! • Desi nu indeplineste criteriile legale, Alexandru Lazescu si-a depus candidatura pentru acest post • Socant este faptul ca, desi conducerea Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Cuza afirma ca Lazescu nu poate concura pentru postul de sef al Departamentului de Jurnalism, a facut recomandarea ca Lazescu sa obtina derogare speciala ca sa fie interimar ca director in urmatorii doi ani • Contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI pentru a obtine un punct de vedere, Alexandru Lazescu a refuzat sa comenteze aceasta situatie flagranta de ilegalitate academica • "Cineee??? BUNA ZIUA IASI? Nu vorbesc cu acest cotidian...", a raspuns Lazescu

Culmea tupeului si a ilegalitatii la Alexandru Lazescu, presedintele Ziarului de Iasi. Facultatea de Litere a scos oficial la concurs, in aceasta luna, postul de director al Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii. Surpriza de proportii! Desi nu indeplineste criteriile legale, conform metodologiei de organizare a alegerilor pentru structurile si functiile de conducere academica, conform Hotararii Senatului Universitatii Al .I. Cuza (UAIC) cu nr. 5 din 13 decembrie 2007, Alexandru Lazescu a fost singurul care si-a depus candidatura pana la termenul limita de pe 9 septembrie 2009, ora 12.00, in pofida faptului ca nu are dreptul si conditiile necesare pentru a putea ocupa acest post academic. Desi situatia este mai mult decat evidenta si Alexandru Lazescu nu are nici un drept legal de a se inscrie la acest concurs, tupeul acestuia este fara margini.

Culmea tupeului

Socant este faptul ca, desi conducerea Facultatii de Litere din cadrul UAIC afirma ca acesta nu poate concura pentru postul de sef al Departamentului de Jurnalism, a facut recomandarea ca Lazescu sa obtina derogare speciala ca sa fie interimar pe acest post. Astfel, decanul de la Litere, Stefan Avadanei, recunoaste cu seninatate ca Lazescu nu indeplineste conditiile legale pentru a ocupa aceasta functie, dar a facut toate demersurile si l-a propus pe Lazescu pentru a obtine aceasta derogare speciala de la urmatorul Birou Senat al UAIC, pentru a putea ocupa acest post ca interimar in urmatorii doi ani. "Este adevarat ca domnul Lazescu este singurul care si-a depus candidatura, dar nu indeplinese conditiile legale pentru a ocupa acest post. Totusi, l-am propus pentru a obtine o derogare din partea Biroului Senat al Universitatii Cuza pentru a putea ocupa, ca interimar, postul de director al Departamentului de Jurnalism. Acolo sunt probleme mari si e pacat ca se pierde din prestigiul acestuia. Departamentul ar putea fi unul dintre cele mai importante din Universitatea Cuza. Cred ca si dupa cei nu voi mai fi eu decan nu se vor rezolva conflictele interne din acest departament. Stiti si dumneavoastra insa ca Universitatea Cuza are si ea ascunzisurile ei...", a declarat Avadanei. Contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI pentru a obtine un punct de vedere, Alexandru Lazescu a refuzat sa comenteze aceasta situatie flagranta de ilegalitate academica. "Cineee??? BUNA ZIUA IASI? Nu vorbesc cu acest cotidian...", a raspuns Lazescu.O practica la moda

De altfel, pentru presedintele Ziarului de Iasi, Alexandru Lazescu, incalcarea regulamentelor academice este o obisnuinta. Acesta a mai detinut functia de director al Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Facultatii de Litere a UAIC fara sa aiba toate gradele necesare, conform statutului personalului didactic. Astfel, pentru a putea ocupa cu acte in regula aceasta functie, Lazescu ar trebui sa aiba titlul de conferentiar sau profesor, pe cand Lazescu este doar lector doctorand. Prima numire a lui Lazescu s-a facut in aprilie 2008, atat cu incalcarea hotararii Senatului Universitatii Cuza nr. 5/13.12.2007, cu privire la metodologia de organizare a alegerilor pentru structurile si functiile de conducere academica din UAIC, cat si a Ordinului Ministrului nr. 2538 din 1.11.2007, care prevede ca functiile de sef de departament nu pot fi ocupate decat de cadre didactice cu titlul didactic de profesor sau conferentiar universitar. Trebuie precizat ca Alexandru Lazescu avea si atunci, dar si acum, doar gradul de lector doctorand in momentul in care a avut loc numirea sa, fapt ce contravine flagrant prevederilor actelor normative mentionate.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

culmea tupeului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Boieru  | #81538
E limpede ca in raport cu legea 128/97, adica statutul personalului didactic, un lector doctorand nu poate fi sef de departament, abia daca are voie sa sustina un curs. Unde mai pui ca Lazescu n-are studii in domeniul jurnalisticii, nici macar intr-un domeniu conex, iar doctoratul nici atit. Sa-i mai pretindeti studii masterale? Deja il inmormintati academic, daca o faceti! Dar, chiar si daca nu o faceti, il va inmorminta academic Noul Cod al Educatiei, care cere exepres ca, la baza carierei academice dintr-un domeniu fundamental - in cazul de fata, Stiinte Socio-Umane - sa stea studiile de licenta, de masterat si doctorale in fix acest domeniu. Ori, Lazescu are studii care pot fi recunoscute, eventual, in domeniul fundamental Economie. Cum mai poate scoate camasa, cind nici pe vechea lege, inca in vigoare, nici pe cea noua, sustinuta de PD-L-ul al carui membru este, el nu e decit un zero barat in domeniul universitar in care preda si vrea sa se faca sef???
Liana Vieru  | #81539
Domnule decan al facultatii de litere din cadrul Universitatii "Al.I.Cuza" Iasi - realitatea trista este ca aceasta facultate a devenit un fel de scoala populara, iar asa zisii profesori sunt numiti pe criterii de securisti vechi ce au traficat viata din Universitatea "Al.I.Cuza" Iasi. Prin iesirea la pensie si a celor mai prestigiosi profesori - NU mai AVETI NICI O VALOARE si totusi aveti pretentii sa dirijati doctorate...cu cine ? In afara poate de sectia de engleza si ceva la franceza...declarati sincer cine a mai ramas la facultatea pe care o conduceti ca personalitate universitara ?Cum poate un licentiat in mecani ca conduca departamentul de jurnalism ? Chiar daca are un ziar pe mana ? Numai pentru-ca este securist sau turnator ? La fel se pune problema si la alte departamente ? Au dreptate cei de la "Spiru Haret" in oarecare masura. Nu va mai diferentiati ca valoare.
mocofanul  | #81540
de derogari ati auzit?daca nu veti auzi si vedea
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1323 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015656 (s)