Economic Local

Pachete pline cu tigari de contrabanda

Publicat: 01 mart. 2008
1

Mai nou, pachetele pe care romanii le trimit concetatenilor din Italia s-au transformat in cea mai buna metoda de transport a tigarilor de contrabanda. Acum doua zile, inspectorii de la vama Albita au descoperit ascunse in locasuri special amenajate, in plafonul unui microbuz si in remorca acestuia, aproape 5.400 de pachete de tigari cu destinatia Padova, Italia.

„Cetateanul moldovean transporta colete cu destinatia Padova, Italia. Inspectorii vamali au descoperit ascunse si nedeclarate in locasuri special amenajate din plafonul microbuzului si al remorcii 2.390 pachete de tigari marca More si 3 mii de pachete marca Marlboro, cu valoarea in vama de peste 20 mii lei. Soferul a declarat ca a cumparat tigarile din Chisinau si ca intentiona sa le comercializeze in Padova. Intreaga cantitate de tigari a fost confiscata, iar cetateanul a fost sanctionat cu o amenda contraventionala de 10 mii lei. De asemenea, au fost confiscate atat microbuzul, cat si remorca”, a explicat Elena Cotea, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi. La cateva ore dupa acest caz, un autocar care oferea servicii de coletarie pe ruta Republica Moldova-Italia a fost descoperit la controlul vamal cu tigari ascunse. A fost descoperit sub podea, in compartimentul pentru bagaje de deasupra rotilor, un numar de 9.024 de tigari Marlboro. Intreaga cantitate de tigari, cu o valoare in vama de 33.900, a fost retinuta in vederea confiscarii, iar firma transportatoare a fost sanctionata cu o amenda de 5 mii lei. De la inceputul anului pana in prezent, la vama Albita au fost confiscate 12 mijloace de transport care erau modificate pentru traficul de tigari, valoarea totala fiind de circa 485 mii lei. Numarul pachetelor confiscate a trecut de 145 mii.

Comentarii
  • Si unde e implicat vreun roman in tot acest articol? Mai oameni buni nu mai intoxicati lumea cu asemenea titluri. Sau poate se vrea un SFAT pentru romani. Buna idee.

Adauga un comentariu