Magazin

Pachetele cu urda si stafide! Delicios!

Publicat: 09 oct. 2016
Ingrediente
Pt. aluat:
1 kg faina
un praf de sare
40 g drojdie proaspata
2 oua
2-3 lg zahar
60 g unt
2-3 lg ulei
1 lgt coaja rasa de lamaie
lapte cat cuprinde
Pt. umplutura:
600 g urda
1 ou
4-5 lg iaurt gras
100 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
100 g stafide
Pt. uns:
1 ou
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare
Aluatul: Se pregateste maiaua cu putin lapte caldut, 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca toate apoi se lasa sa creasca. Intr-un bol incapator se cerne faina, se adauga sarea, cele doua oua batute bine, untul topit, uleiul si coaja de lamaie. toarna maiaua, apoi in acelasi vas se pune laptele si zaharul, se incalzeste putin cat sa se topeasca acesta apoi se toarna peste faina. Se amesteca ingredientele bine, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta aluatul. Daca mai este necesar se mai adauga lapte caldut. Se framanta pana se obtine un aluat moale si nelipicios care se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Urda se zdrobeste cu ajutorul unei furculite, se adauga iaurtul gras, oul, zaharul, zaharul vanilat si stafidele. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se obtine o compozitie mai moale. Se imparte aluatul in doua.Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in foaie dreptunghiulara si cu o grosime de cca 2-3 mm. Se taie aluatul in patratele de dimensiuni 10×10. Se ia din umplutura cate o lingura si se aseaza pe mijlocul fiecarui patratel. Se indoaie colturile opuse si se unesc pe mijloc. Se ung deasupra cu oul batut bine cu un plic de zahar vanilat, se lasa aproximativ 15 minute sa mai creasca dupa care se dau la cuptor la 180 de grade pt cca 35-40 minute. Cand sunt rumene si frumoase sunt gata. La fel se procedeaza si cu restul aluatului.


loading...

Adauga un comentariu