Software & Hardware

Pachetul Office este acum valabil si pentru Android

Publicat: 01 aug. 2013
5
Microsoft isi extinde pachetul de aplicatii Office 365 si catre platforma Android, oferind suport pentru editarea documentelor Microsoft Office de pe orice smartphone echipat cu versiunea Android 4.0, sau mai nou. Anuntata la scurt timp dupa lansarea pachetului Office for iPhone, noua oferta este valabila deocamdata doar pentru posesorii de telefoane cu Android.
Deoarece compania nu pune la dispozitie si o varianta gratuita a pachetului Office, utilizatorii trebuie sa se autentifice cu un abonament platit pentru serviciul Office 365, in lipsa caruia nu vor putea viziona sau edita documente folosind suita Microsoft Office Mobile for Office 365.
La fel ca si varianta pentru iPhone, Office for Android dispune de un tab din care putem redeschide documentele accesate recent, respectiv optiuni pentru crearea documentelor Word si Excel. Suplimentar, interfata aplicatiilor Word, Excel si PowerPoint a fost optimizata pentru afisarea corecta pe ecranul telefonului mobil, scrie go4it.ro.
Din pacate Microsoft nu pare sa aiba in plan aducerea pachetului Office for Android si pe ecranul tabletelor. In schimb, compania recomanda posesorilor de tablete sa foloseasca colectia Office Web Apps, accesibila din browser-ul Web.
La fel ca si solutiile Office for Windows Phone si Phone, aplicatiile incluse cu pachetul Office for Android ofera doar functii de baza pentru editarea documentelor, utile pentru corecturi aplicate campurilor de text, ajustarea formatarii si comentarii.
Adauga un comentariu