Eveniment-Social

Pacienta care a inviat pe masa de operatie

Publicat: 16 feb. 2012
1

@ O femeie in varsta de 40 de ani a fost salvata de la moarte de chirurgii ieseni @ Ea suferea de cancer colonorectal si nu a banuit nici o secunda cat de grava este starea ei de sanatate @ A venit la Iasi pentru un control de rutina @ Operatia a fost un succes, iar femeia se simte din ce in ce mai bine @ „Astazi (ieri – n.r.), dupa atata timp am reusit sa ies cu scaunul, iar doctorul mi-a spus ca este un semn bun. Ma simt mult mai bine si imi doresc sa ma refac cat mai repede si sa imi reiau activitatile zilnice”, a marturisit Laura Salceanu

O femeie in varsta de 40 de ani, din Botosani a fost salvata de la moarte de medicii chirurgi de la Spitalul Sf. Spiridon. Laura Salceanu a fost diagnosticata cu cancer colonorectal in ultimul stadiu. Ea este de profesie politist si a venit la Iasi in urma cu doua saptamani pentru a-si face o serie de analize. Nu a banuit nici o secunda cat de avansat este stadiul bolii. Inca din septembrie 2011, femeia a observat ca iesea tot mai rar cu scaunul. O luna mai tarziu, lucrurile s-au inrautatit si au inceput sa apara si primele dureri abdominale. A sperat sa scape de situatia stanjenitoare cu laxative. Cum acestea nu aveau nici un efect, s-a dus la un medic. „Mi-a facut un ecograf si totul era normal. Apoi am mai facut o endoscopie, iar medicul m-a trimis la Sectia de Gastroenterologie de la Iasi. Aici am stat internata o saptamana, unde mi s-au facut toate analizele. De acolo m-au trimis aici, la operatie„, a spus femeia.

Medicii de la Clinica a II-a Chirurgie, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, s-au chinuit ore in sir pentru a-i reface continuitatea intestinelor. Daca nu ar fi reusit, practic femeia nu si-ar mai fi putut relua tranzitul intestinal si ar fi depins toata viata de sacii de colostomie. „Initial, parea o tumora care invada organele genitale. Apoi am realizat ca este vorba de un cancer colonorectal, cu metastaze. Cu toate acestea, s-a reusit scoaterea tuturor formatiunilor tumorale, care erau destul de mari. De asemenea, un lucru foarte important este faptul ca am reusit refacerea continuitatii intestinale, care a fost destul de dificila din cauza stadiului avansat al bolii. Postoperator, pacienta a avut o evolutie favorabila, iar dupa a cincea zi si-a reluat tranzitul intestinal. Va mai ramane internata inca vreo cateva zile, dupa care isi poate relua activitatile zilnice”, a declarat prof. dr. Stefan Georgescu, seful Clinicii a II-a Chirurgie, din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi.

„Imi pretuiesc mai mult viata”

Primele semne ale insanatosirii nu au intarziat sa apara. „Ii multumesc din suflet doctorului ca m-a salvat. Cand am aflat de operatie si de cat de grava e situatia, aproape ca nu mai aveam putere sa lupt. Dupa momentele grele prin care am trecut, acum pot sa spun ca imi pretuiesc mai mult viata. Astazi (ieri – n.r.), dupa atata timp, am reusit sa ies cu scaunul, iar doctorul mi-a spus ca este un semn bun. Ma simt mult mai bine si imi doresc sa ma refac cat mai repede si sa ma intorc la serviciu”, a incheiat femeia.

Comentarii
  • Acest tip de interventii se efectueaza la ordinea zilei in toate clinicile de chirurgie iesene. Nu este nimic nou, nimic senzational scris in acest articol. Gestul terapeutic publicat in acest articol este o procedura standard in chirurgia intestinala, efectuat in romania si la iasi de mai bine de 2* de ani. Cu alte cuvinte, ziaristule, nu esti prea bine informat.

  • Ziaristul este informat, dar chirurgul nu a operat in viata lui un asemenea caz.Stie teorie dar nu sa opereze. Daca nu era vorba despre domnul prof Georgescu nu scria un cuvant. Am convingerea ca este un coleg de breasla din aceeasi clinica unde lucreaza Prof Georgescu, invidios cat incape, care face parte din clanul Astarastoae.

Adauga un comentariu