Local

Pacienții COVID-19 se zbat să trăiască pe paturile de spital! Autoritățile ieșene raportează zilnic decese. Locul nu rămâne liber mult timp

Publicat: 08 apr. 2021
Zona cu pacienții COVID-19 care au nevoie de oxigeno-terapie din UPU SMURD din cadrul Spitalului
Pacienții COVID-19 grav afectați se luptă să respire după ce ajung la UPU Iași cu o afectare pulmonară de peste 50-60 la sută

Presiunea pe locurile libere din secțiile de Terapie Intensivă, dar și pe cele care au suport de oxigen devine tot mai greu de suportat. Medicii ieșeni se întâlnesc zilnic cu cazuri grave, unele soldate cu decese, în ciuda eforturilor depuse. Imediat ce apare un loc liber, este adus un pacient grav care este tratat în zona COVID-19 a Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași a devenit o adevărată secție de Terapie Intensivă. În fiecare zi sunt zeci de pacienți COVID-19. În timp ce unii pacienții diagnosticați care efectuează toate analizele și se simt bine decid să meargă acasă, cei mai mulți rămân însă în spital, cu necesar mare de oxigen sau chiar de ventilație invazivă.

„Astăzi (n.r.- 7 aprilie 2021) avem 10 cazuri COVID-19 pozitive de Terapie Intensivă tratate în UPU și 6 pozitive cu necesar de oxigen. Toți au forme severe cu afectare CT (Computer Tomograf) de peste 50 la sută. În medie, 8-10 pacienți COVID-19 pe zi care sunt bine decid să meargă acasă. Aceștia sunt evaluați, se fac toate analizele, sunt monitorizați câteva ore și așteaptă rezultatele. Sunt pacienți care nu au nevoie de oxigen sau au nevoie de cantități mai mici”, a spus prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Locurile devenite libere pentru pacienții COVID-19 din spitalele ieșene se ocupă cât ai clipi

La Spitalul Clinic „C.I. Parhon” din Iași erau ieri, 7 aprilie 2021, 12 pacienți infectați cu coronavirus dintre care 11 cu necesar de oxigen, fiind pacienți internați în stare gravă. Doi dintre aceștia au ajuns la spital după o reinfectare, prima dată s-au luptat cu boala în luna mai 2020, când s-au infectat cu coronavirus cu o formă ușoară, respectiv moderată. Ieri, cei doi pacienți se aflau la spital cu o formă moderată a infecției cu coronavirus. În fiecare zi, unitatea medicală raportează câte un deces în rândul pacienților COVID-19. Locul devenit disponibil este ocupat ora următoare de un alt pacient care așteaptă un pat liber în zona COVID-19 a UPU SMURD Iași.

„Ieri, în jurul orei 20:20, a decedat o pacientă în vârstă de 58 de ani infectată cu coronavirus care avea și alte afecțiuni: diabet, obezitate și sechele în urma unui accident vascular cerebral. La scurt timp, în jurul orei 22, a fost internat un alt pacient COVID-19 pe locul rămas liber, fiind transportat din UPU Iași”, a spus dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „C.I. Parhon” din Iași.

Patru pacienți au decedat într-o zi la Iași. Numărul de decese a ajuns la 715

În județul Iași, în intervalul 6-7 aprilie 2021, s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 715. Paturile, inclusiv cele ATI, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor din data de 7 aprilie 2021, erau ocupate în număr de 453, din care 66 erau paturi ATI. Situația cu privire la gradul de ocupare pentru paturile ATI era următoarea: 9 paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 8 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi la Spitalul Municipal Pașcani, 5 paturi la Spitalul de Recuperare, 6 paturi la Spitalul C.F. Iași, 19 paturi ATI la Spitalul de Neurochirurgie și 13 la Spitalul „Sf. Spiridon”. Conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași, s-au emis în total 39.787 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 40,487 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Un singur pat liber în secția de Terapie Intensivă. Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu coronavirus atinge pragul de 40.000 în Iași

Până ieri, 7 aprilie 2021, de la debutul pandemiei COVID-19 pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 39.628 cazuri cu persoane infectate cu coronavirus. În intervalul 6-7 aprilie au fost diagnosticate 140 de persoane, iar 51 dintre pacienții COVID-19 au fost externați din unitățile medicale. În județul Iași mai erau ieri, 7 aprilie 2021, un sigur pat ATI liber în cadrul secției de la Spitalul C.F. Iași.

În spitalele suport COVID-19 din județul Iași mai erau ieri libere 129 de paturi: 8 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, 3 paturi la Spitalul Orășenesc Hârlău, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 38 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 13 paturi la Spitalul Militar și 47 paturi la Spitalul C.F. Pașcani. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate cele două paturi ATI. Totodată, conform datelor centralizate la DSP Iași, se aflau în izolare 2.308 de persoane, iar 1.468 de persoane erau carantinate la domiciliu.

Comentarii
  • scapam de pensionari, care e full de ei prin trenuri,tramvaie,autobuze, magazine si care au dus tara unde este azi , un popor atat de nesimtit si needucat.

Adauga un comentariu