Boli si tratamente

Unii pacienți cu coronavirus pot prezenta erupții și leziuni ale pielii

Publicat: 08 aug. 2020
Pacienții cu coronavirus sever pot prezenta erupții și leziuni ale pielii

Un nou raport sugerează că pacienții cu coronavirus sever pot prezenta erupții și leziuni ale pielii.

În lucrarea, publicată miercuri în JAMA Dermatology, cercetătorii au descris patru pacienți din New York, care au fost intubați cu coronavirus sever și au avut complicații ale pielii.

Toți au experimentat piele decolorată, uneori ruptă la extremități și leziuni neregulate ale pielii, potrivit cercetătorilor de la New York-Presbyterian – Colegiul Medical Weill Cornell.

Pacienții cu coronavirus sever pot prezenta erupții și leziuni ale pielii

Cele două complicații sunt manifestări caracteristice ale cheagurilor de sânge din piele.
Într-adevăr, chiar dacă toți pacienții au primit terapie pentru a ajuta la prevenirea cheagurilor de sânge atunci când au fost internați, toți au dezvoltat cheaguri în piele și s-a crezut că au embolii pulmonare sau un blocaj al arterei în plămâni.

Cercetătorii nu au putut identifica exact când au apărut erupțiile pentru prima dată. Dar descoperirile sunt o lecție pentru alți profesioniști din domeniul sănătății de a considera manifestări ale pielii ca un semn potențial al cheagurilor de sânge subiacente anormale, care pot duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, embolii pulmonare și alte complicații potențial fatale.

Lista manifestărilor coronavirusului continuă să crească

Coronavirusul poate provoca complicații la nivelul pielii, pacienții raportând „degete de COVID” sau vârfurile degetelor umflate de culoare violet, care par a fi digerate.

Într-un grup de Facebook pentru pacienții cu coronavirus și supraviețuitori, oamenii au raportat blistere pline de lichide, erupții pe întreg corpul, stup, varicelă ca niște umflături și multe altele.
În unele dintre aceste cazuri, modificările pielii se pot datora coagulării sângelui în vasele mici de sânge ale pielii.

Pielea este doar unul dintre organele care se pot popula cu cheaguri de sânge, un numitor comun printre unele dintre cele mai slab înțelese și periculoase simptome de coronavirus.

De fapt, cheagurile de sânge au fost găsite în „aproape fiecare organ” al autopsiilor pacienților cu coronavirus, a spus un patolog din NYU.

Medicii înțeleg din ce în ce mai mult că coronavirusul este departe de fi doar o afecțiune respiratorie.

Adauga un comentariu